Hlavní obsah

Cirque du Soleil se vrací do Prahy, tentokrát přiveze tajemný les

Novinky, Taťána Marenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová špička cirkusových show v květnu po třech letech opět navštíví Prahu. Čeští diváci se mohou těšit na představení Varekai, které se celkem pětkrát uskuteční v O2 areně od 19. do 21. 5. Již nyní se ukazuje, že původní volba kvarteta představení nebyla naddimenzovaná. Soubor pro velký zájem přidává ještě jedno.

Foto: Profimedia.cz

Představení Varekai hýří barvami.

Článek

Představení Varekai mělo premiéru roku 2002 v Kanadě, název v překladu z romštiny znamená kdekoli. Má být poctou hledajícím poutníkům a slibuje diváka zavést do tajemného lesa na úpatí sopky, kde žijí neuvěřitelní tvorové ze snů a bájí. Svůj kumšt v něm předvede na padesát výborných artistů z 19 zemí světa.

Foto: Live Nation

Cirque du Soleil představí v Praze vystoupení s názvem Varekai.

„Sluneční cirkus“ byl založen v kanadském Montréalu již v roce 1984 a postupně se rozrostl do zábavního tělesa, které ve své kategorii téměř nemá konkurenci. Soubor se dnes dělí na několik stálých angažmá ve světových metropolích jako New York či Las Vegas a putovní soubory objíždějící zejména další kontinenty.

Foto: Live Nation

Představení Varekai již zhlédly milióny diváků po celém světě.

Od tradičního cirkusu se těleso odlišuje výhradně lidskými účinkujícími a monumentální scénou a výpravou. Každé představení vypráví konkrétní příběh na dané téma, který spektakulárními výkony ztvárňují artisté v pompézních kostýmech za zvuku živé hudby, jež je složena speciálně pro danou show.

Vstupenky jsou stále k dostání v síti Ticketportal od 1190 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám