Hlavní obsah

Paul McCartney odřekl koncert v Sheffieldu

Novinky, Alex Švamberk
LONDÝN

Bývalý člen skupiny Beatles Paul McCartney zrušil kvůli nachlazení svůj druhý koncert britského turné, který se měl konat v Sheffieldu. Vystoupil v tomto severoanglickém městě již v sobotu, ale nedělní koncert musel ze zdravotních důvodů odvolat.

Článek

Při sobotním vystoupení jsem se nachladil a začal jsem ztrácet hlas, citoval 60letého McCartneyho jeho mluvčí Geoff Baker. "Když jsem se ráno probudil, zjistil jsem, že jsem o hlas úplně přišel. Pokoušel jsem se něco zazpívat, ale prostě to nešlo."

Pořadatelé požádali zájemce, aby si vstupenky ponechali, a slíbili, že koncert bude přeložen na jiné datum.  McCartney totiž turné, které ho přivedlo do 16 zemí, v Británii zakončí. Koncerty má naplánované ještě v Manchesteru, Birminghamu a Londýně. V domovském městě Beatles - Liverpoolu - chce vystoupit v červnu.

Velké turné

Turné navazuje na mimořádně úspěšnou loňskou americkou šňůru trvající osmnáct týdnů, kterou McCartney zahájil v dubnu Oaklandu a během níž odehrál padesát osm koncertů v sedmatřiceti městech před milionem diváků. V jednadvaceti městech byly překonány rekordy v předprodejích, přestože vstupenky stály okolo osmdesáti dolarů.

"Jezdit na turné napříč Amerikou mě loni tak bavilo, že jsem byl v ráži místo toho, abych byl unaven," uvedl před zahájením evropské šňůry ex Beatle a dodal: "Těším se na hraní po Evropě a na to, až show přivezu domů do Británie. Hraní s novou kapelou mne pozvedá, protože její energie i muzikálnost je fenomenální."

McCartneyho doprovází na turné kytaristé Rusty Anderson a Brian Ray spolu s bubeníkem Abe Leborielem jr. a hráčem na klávesy Paulem ´Wixem´ Wickensem.

McCartney se výběr písní snažil přizpůsobit přání diváků: "Když přemýšlím o tom, které písně hrát, představuji si, že jsem jedním z diváků v publiku a uvažuji, co by asi chtěl slyšet. To znamená, že budeme hrát něco z mého materiálu pro Beatles, spíš více beatlesovských písní než míň, něco od Wings a něco současnějšího. Koncert tedy pokryje celou moji kariéru."

K tříměsíčnímu turné bylo 17. března vydáno speciální koncertní dvojalbum Back In The World s šestatřiceti písněmi a vůbec první DVD s Paulem McCartneyem, tříhodinové koncertní Back In The US, které bylo pořízeno na loňské šňůře.

Reklama

Související témata:

Související články

McCartney míří do Německa

Po deseti letech uskuteční bývalý člen The Beatles, šedesátiletý Paul McCartney, koncertní turné ve střední Evropě. Během dubna a května by měl hrát...

Ozzyho pořad slaví úspěch

Slavný anglický rocker Ozzy Osbourne se podle časopisu Heat umístil v loňském roce třetí na žebříčku nejbohatších britských hudebníků. Svůj úspěch může rodák...

Výběr článků

Načítám