Hlavní obsah

Kráska Margot hraje reálnou bruslařku, která najala drsňáka, aby zlámal nohy soupeřce

Novinky, Stanislav Dvořák

Válka krasobruslařek. Vypadá to jako vtipný a bizarní příběh z pera bratří Coenů, ale není – skutečně se stal. Krasobruslařka Tonya Hardingová s manželem v devadesátých letech zosnovala šílený plán, jak vyhrát závody. Poslala na konkurentku Nancy Kerriganovou drsného chlapíka, aby jí zlámal nohy. Režisér Craig Gillepsie o tom připravuje film Já, Tonya.

Foto: Universal Pictures

Margot Robbieová ve filmu Lásky čas

Článek

V devadesátých letech to býval velmi populární příběh. Hardingová s manželem Jeffem Gilloolym toužili natolik vyhrát, že poslali jistého Shanea Stanta, aby brutálně napadl krasobruslařku Nancy Kerriganovou. Ten svůj úkol splnil. Vzal teleskopický obušek a zranil nadějnou sportovkyni tak, že nemohla závodit. Hardingová pak skutečně vyhrála americké mistrovství.

Plán tedy vyšel, až na to, že v únoru 1994 Jeff Gillooly začal vypovídat proti Tonye a potvrdil děsivé podezření. Zdánlivě křehká, 155 centimetrů vysoká krasobruslařka stála za spiknutím, i když sama fyzicky konkurentku nenapadla. Gillooly a Stant šli do vězení, Hardingová se přiznala a dostala podmínku, 500 hodin veřejně prospěšných prací a pokutu. Nejhorším trestem ale bylo, že ji vyloučili ze všech závodů na doživotí a odebrali jí i titul mistryně USA.

Foto: Warner Bros.

Will Smith a Margot Robbie

Hlavní roli krasobruslařky přijala hollywoodská herečka Margot Robbieová a společnost Miramax nyní zakoupila práva na distribuci filmu. Herečka začala být známější kolem roku 2013, kdy hrála v trháku Vlk z Wall Street a v britském romantickém filmu Lásky čas. V roce 2016 se objevila ve filmech Americká reportérka a Sebevražedný oddíl.

Sama příběh o krasobruslařce i spoluprodukuje se společností Lucky Chap, Bryanem Unkelessem a Stevenem Rogersem, který napsal scénář.

„Ten scénář je neuvěřitelný, nepodobá se ničemu, co jsem dosud četla, a znám Craigův přístup k tvorbě, postavy budou realizovány brilantně. Tom, já a Lucky Chap jsme vděčni za možnost partnerství s Bryanem na něčem, co bude, doufám, prvním z mnoha projektů,“ uvedla herečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám