Hlavní obsah

Trump popřel, že bude produkovat reality show se Schwarzeneggerem

Budoucí americký prezident Donald Trump popřel zprávy amerických médií, že se i po nástupu do úřadu bude věnovat televiznímu byznysu a produkovat úspěšnou reality show. Někdejší moderátor pořadu The Apprentice (Učedník) na twitteru uvedl, že nehodlá svůj čas věnovat pokračování této show, kterou bude přenášet televize NBC.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Nově zvolený americký prezident Donald Trump

Článek

„Nebudu tomu věnovat žádný čas,” napsal Trump. Jediná souvislost mezi ním a pořadem je podíl, který v něm vlastní. Zprávy televize CNN a dalších médií, že se bude i jako prezident věnovat produkci pořadu, označil za „směšné a vymyšlené”.

Americká média předtím citovala mluvčí tvůrce pořadu Marka Burnetta, která ve čtvrtek uvedla, že Trump bude i nadále výkonným producentem pořadu, jenž se bude vysílat od začátku ledna. Bývalý moderátor této show se prezidentského úřadu ujme 20. ledna.

V pátek se k Trumpově roli vyjádřil i herec a někdejší guvernér státu Kalifornie Arnold Schwarzenegger, který bude pořad moderovat. Podle něho by nebyl problém, kdyby byl Trump zároveň prezidentem a producentem. „Myslím, že jde o smlouvu, kterou měl již předtím a že je skvělé, že byl (Trump) součástí (pořadu),” řekl Schwarzenegger podle agentury AP. Měnit producenta za běhu by podle něho bylo příliš riskantní.

Jaké bude mít budoucí šéf Bílého domu jako spolumajitel pořadu příjmy, není podle médií jasné. Trump nicméně nedávno oznámil, že své obchodní aktivity hodlá po nástupu do úřadu opustit a svěřit je dětem. Bližší informace podle něj novináři dostanou příští čtvrtek na tiskové konferenci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám