Hlavní obsah

Vousatý cirkus přijede na Letní Letnou

Právo, rh

Pořadatelé mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná oznámili první zahraniční hvězdu 14. ročníku, který se uskuteční od 17. srpna do 3. září 2017 na pražské Letné.

Foto: archiv Letní Letná

Vousatý cirkus přijede na Letní Letnou.

Článek

Jde o kanadský Cirque Alfonse, který vystoupí v známém secesním šapitó Magic Mirror.

„Belgický dřevěný Spiegeltent, ve kterém letos hrálo Limbo, měl u návštěvníků obrovský úspěch, a tak jsme se rozhodli, že bychom ho i příští rok rádi přivezli a s ním i další výjimečné představení, které bylo pro tento specifický prostor připraveno. Jsme rádi, že se nám to podařilo, a věříme, že si diváci opět vychutnají jeho nenapodobitelnou starosvětskou cirkusovou atmosféru,“ říká ředitel a dramaturg festivalu Jiří Turek.

Foto: archiv Letní Letná

Cirque Alfonse nabízí netradiční aktobacii.

Kanadský Cirque Alfonse přiveze na Letní Letnou novou show, která boří zažitá pravidla. Představení Barbu je nabité originální akrobacií, odvážnými výstupy, říznou muzikou a perfektně upravenými plnovousy pánských protagonistů.

Jedinečnou atmosféru představení podtrhuje také tradiční hudba z oblasti Québeku upravená do elektronické verze v podání živé kapely. Barbu pozve diváky na dobrodružnou výpravu ke kořenům cirkusu do Montrealu na přelomu 19. a 20. století.

Vstupenky na Barbu je možné již nyní zakoupit za zvýhodněné ceny od 650 Kč. Držitelé Circus Fans Card mají při nákupu jednorázovou slevu v hodnotě 100 Kč. Vstupenky lze zakoupit i bez přesného určení termínu představení, držitel lístku si bude moci konkrétní datum zvolit na webové stránce festivalu po oznámení hlavního programu v březnu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám