Hlavní obsah

Johnny Depp je nejpřeplacenější herec světa

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmoví producenti a účetní si možná přestanou hýčkat svého miláčka Johnnyho Deppa. Ne že by nehrál skvěle, ale říká si o astronomické honoráře, které neodpovídají výdělkům filmů. Magazín Forbes Deppa vyhlásil nejpřeplacenějším hercem, stejně jako loni.

Foto: Warner Bros.

Johnny Depp jako "sedmdesátkový" gangster ve filmu Black Mass

Článek

Forbes spočítal, že Deppovy filmy letos v první polovině roku přinesly přibližně jen 2,8 dolaru za každý dolar, který dostal on osobně. A to včetně Alenky v říši divů: Za zrcadlem, která se měla stát trhákem, ale nestala.

Ani herec Will Smith není žádným oblíbencem hollywoodských účetních. Za každý dolar jeho honoráře se v celkových výdělcích ocitlo ve stejném období asi pět dolarů. Podobně je na tom Channing Tatum, který přináší studiu asi šest dolarů za každý dolar honoráře.

Foto: Warner Bros

Channing Tatum ve filmu Jupiter vychází

Do statistiky za první polovinu roku se počítají jen filmy, kde měl být herec hlavní hvězdou, neberou se v potaz animované postavičky, které daboval, nebo malé roličky. Od celkových světových tržeb pak magazín odečítá přibližný rozpočet filmu, a tak zhruba určí výdělek.

Foto: Warner

Svůdná Emma Stoneová

To, že Johnny Depp teď jako jediný dostává více než třetinu peněz z celkových tržeb, je nestandardní, ale nejde o rekord. Minulý rok měly jeho filmy dokonce vydělat jen 1,2 dolaru za každý dolar, který dostal. Jeden herec tak inkasoval téměř všechno, co film vydělal.

Nejpřeplacenější herci za rok 2016:

1. Johnny Depp

2. Will Smith

3. Channing Tatum

4. Will Ferrell

5. George Clooney

6. Adam Sandler

7. Mark Wahlberg

8. Leonardo DiCaprio

9. Julia Roberts

10. Bradley Cooper

Naopak existují také „levné“ filmové hvězdy (levné relativně, ne v absolutních číslech). Vyplatí se obsazovat herce, jako jsou Chris Evans, Emma Stoneová, Mila Kunisová a překvapivě i Scarlett Johanssonová.

Reklama

Výběr článků

Načítám