Hlavní obsah

V novém klipu skupiny Jananas si zahrál ježek, liška, daněk a další

Právo, kul

Česká skupina Jananas natočila videoklip ke své skladbě PoÚtStČtPáSoNe, která je na jejím letošním albu To samo. Zajímavé na něm je herecké obsazení, kterému vévodí hned několik zástupců živočišné říše. Novinky.cz uvádějí klip v premiéře.

Nový videoklip skupiny JananasVideo: Supraphon/Jananas

 
Článek

„Je to pro nás jedna z nejzásadnějších písní. Natočili jsme ji na album To samo jako úplně první, abychom věděli, jestli nám spolupráce s producentem Viliamem Bérešem bude fungovat. Kdyby nevznikla, tak není ani deska tak, jak ji dnes máme.  Písnička je o tom, co známe všichni, pro samou práci nám utíká spousta důležitých věcí. To, že se nám klip povedlo dokončit před Vánocemi, kdy všichni někam spěchají a nic nestíhají, to už je jen hezká shoda okolností,“ vysvětluje skupina Jananas, proč si pro nový videoklip vybrala právě skladbu PoÚtStČtPáSoNe.

Foto: David Konečný - Supraphon

Skupuina Jananas při natáčení klipu.

Většina materiálu byla natočena v kancelářích firmy VGD Corporate Finance v prostorách Bredovského dvora v Praze, venkovní záběry pak vznikly ve Voděradských bučinách. Nejzajímavější ale také nejnáročnější bylo natáčení se zvířaty.

„Ukočírovat zvířata na place je pochopitelně většinou složitější než lidi, nicméně jsme při výrobě klipu pracovali s nejlepšími z nejlepších, tedy s Fauna film Oty Bareše, jejichž zvířata umí i mluvit, což jste mohli vidět např. v Antikristovi. Kromě roztomilosti je zvěř zvyklá na práci, a naštěstí tedy nesežrala žádného z členů kapely či štábu. Je důležité samozřejmě dodat, že při natáčení žádné zvíře nezahynulo ani nebylo zraněno,“ komentují to tvůrci klipu z mladé producentské společnosti Guru Film.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám