Hlavní obsah

Krutý humor. Plavání v moři pro děti uprchlíků nabízí německá brožurka

Krutý humor nabídl letošní almanach německého novinářského spolku. Tak trochu ve stylu South Parku nebo Borata obsahoval i fiktivní reklamu na plavecké kurzy pro uprchlíky.

Foto: Profimedia.cz

Uprchlíci na plovoucích troskách

Článek

V brožuře byla i mapička s informací, kde se plavecké kurzy konají - Egejský kurz se koná na trase z Turecka do Řecka, Středozemní z Tobruku nebo z Alžíru do Itálie. Kurzy prý pořádá „Spolková agentura pro koupání“.

„Vítejte v plavecké škole Refugium! Je pro nás důležité naučit uprchlíky plavat, aby se ve vodě cítili vždy jistě,“ uvádí mimo jiné.

Speciální kurz pro miminka od tří měsíců má sloužit „k zdravému, tělesnému, motorickému, duševnímu a sociálnímu vývoji dětského uprchlíka. Hrou a legrací se děti seznámí s vodou a různými technikami.“

Další kurz je pro předškolní děti od 3 let. Tam jde hlavně o „posílení motoriky a legraci s ostatními uprchlíky ve vodě“. Kurz připravuje také dospělé na plavání za účelem přežití. Naučí například „držet se plovoucích předmětů, potápění při vysokých vlnách, skákání z okraje člunu a dýchací techniky v noci a v zimě.“

Mnozí Němci se tomu žertu moc nesmáli. Příspěvky na internetu mluvily o neúctě k lidskému životu a nevkusu. Předseda spolku se sice omluvil, ale dodal, že záměrem autorů bylo přehnanou formou upozornit na katastrofální problém. Při redakční poradě se prý většina shodla, že to sice hranice satiry testuje, ale nepřekračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám