Hlavní obsah

S hercem Karlem Hlušičkou se přišli naposledy rozloučit kolegové i blízcí

Právo, Petr Veselý

S hercem a rozhlasovým režisérem Karlem Hlušičkou se přišli v neděli naposledy rozloučit do pražského kostela svatého Martina ve zdi herci Jaroslav Satoranský, Jana Štěpánková a víc než stovka dalších kolegů, kolegyň i blízkých lidí.

Foto: Petr Veselý, Právo

Poslední rozloučení s hercem Karlem Hlušičkou

Článek

Hlušička se dožil pozoruhodných 92 let. Ještě před několika týdny hrál v představení Králova řeč v Divadle pod Palmovkou, ve kterém působil od roku 1959. Za herce se s ním rozloučil hezkými osobními vzpomínkami Ivo Kubečka, který s ním hrál v Divadle pod Palmovkou.

Hlušička účinkoval v desítkách divadelních rolí, ale také ve filmech: Už zase skáču přes kaluže, Zatykač na královnu, Zbraně pro Prahu, Výstřely v Mariánských Lázních, Cesty mužů, Vánice nebo Počkám, až zabiješ. Objevil se rovněž v seriálech Třicet případů majora Zemana a Sanitka. Byl zároveň skvělý dabér a za své výkony získal v roce 2004 Cenu Františka Filipovského.

Foto: Petr Veselý, Právo

Herec Jaroslav Satoranský kondoluje Hlušičkově partnerce, choreografce Libuši Králové.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel herec Karel Hlušička

Ve čtvrtek zemřel ve věku 92 let český herec Karel Hlušička. Dlouholetý člen Divadla pod Palmovkou se věnoval rovněž dabingu a objevil se i v řadě filmů....

Výběr článků

Načítám