Hlavní obsah

Nominace na Českého slavíka mají Brodén, Klus, Slza, Gott i Ortel

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety popularity Český slavík proběhne v sobotu večer v Hudebním divadle Karlín v Praze. V přímém přenosu jej odvysílá TV Nova a jeho moderátorem bude Ondřej Sokol.

Foto: Petr Horník, Právo

Cena pro vítěze.

Článek

Pořádající agentura Musica Bohemica zveřejnila nominace v hlavních kategoriích. Mezi zpěváky se vůbec poprvé objevilo i jméno Joakima Brodéna. Jde o původně švédského zpěváka heavymetalové skupiny Sabaton, který má i české občanství.

Mezi nominovanými jsou letos i Tomáš Klus, který se na hudební scénu po roční pauze vrátil až na podzim letošního roku prostřednictvím svého Recyklus Tour, zpěvák Tomáš Ortel i jeho kapela Ortel či skupina Slza, jež se loni stala objevem roku.

Foto: Petr Horník

Favoritem mezi zpěváky je Karel Gott.

Do šestice nominovaných se v kategorii zpěvaček dostaly (v abecedním pořadí) Anna K., Monika Absolonová, Lucie Bílá, Ewa Farna, Marta Jandová a Lucie Vondráčková. Mezi zpěváky budou o slavíka usilovat Joakim Brodén, Michal David, Karel Gott, Tomáš Klus, Richard Krajčo a Tomáš Ortel. Ve skupinách mají nominaci Chinaski, Kabát, Kryštof, Olympic, Ortel a Slza.

V kategorii Slavíci bez hranic, ve které bude vyhlášen nejpopulárnější slovenský interpret nebo skupina v Česku, jsou Elán, Horkýže slíže a No Name. Hlasování v uvedených kategoriích již skončilo, v sobotu budou vyhlášeni první tři interpreti v každé z nich, případně vítěz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Klus podle dřívějšího prohlášení na ceremoniál nepřijde. Nominaci mezi zpěváky ale má.

Fanoušci však mohou stále ještě hlasovat ještě v kategorii Objev roku. Do ní byli nominováni zpěváci Pekař, Sebastian a Thom Artway a hlasování ukončí moderátor sobotního večera ve druhé polovině přenosu. Vystoupí na něm Lucie Bílá, Ewa Farna, Miro Žbirka s Marikou Gombitovou, Marek Ztracený, Sebastian, Pavel Callta, skupiny Kabát, Jelen a Slza.

Reklama

Výběr článků

Načítám