Hlavní obsah

Zlobivý Masaryk. Ve filmu prohání Herzigovou a sjíždí „koks“

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film režiséra Julia Ševčíka Masaryk o Janu Masarykovi, synovi prezidenta T.G.M., který zjevně sází na skandální notu, vstoupí do kin 9. března 2017. V pražské Lucerně se ale chystá „limitovaná premiéra“ už v prosinci. V úterý se objevila další ukázka.

Ukázka z filmu Masaryk Video: Bioscop CZ

 
Článek

Film bude k vidění od 25. do 31. prosince pouze v kině Lucerna. Předprodej vstupenek byl zahájen. Slavnostní domácí premiéra se uskuteční 1. března, 9. března pak bude film nasazen do široké distribuce.

Foto: Bioscop

Eva Herzigová a Karel Roden ve filmu Masaryk

Podle historiků byl Jan Masaryk bohém a navštěvoval rád noční podniky. Filmaři ho líčí jako rozervaného člověka, v němž se pere politik s umělcem. Jeho otec je vnímán spíš jako přísný puritán, ale synovi se říkávalo „veselý Jan“.

Jednu z jeho údajných milenek hraje ve filmu Masaryk Eva Herzigová. Jde o fiktivní postavu - film vychází z toho, že tehdejší noviny často spekulovaly o Masarykově vztahu k herečce Adině Mandlové nebo zpěvačce Jarmile Novotné.

Foto: Bioscop

Plakát filmu Masaryk

Jana Masaryka hraje Karel Roden a vedle něj uvidíme třeba Oldřicha Kaisera jako prezidenta Edvarda Beneše, Jiřího Vyorálka jako Konráda Henleina, Roberta Jaškówa jako Emanuela Moravce. Dále hrají Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová či  Martin Hoffman.

Psychiatra Steina hraje německý herec a spisovatel Hanns Zischler (Mnichov), spisovatelku a Masarykovu snoubenku Marcii Davenportovou španělská herečka Arly Joverová (Blade, Muži, kteří nenávidí ženy), ministerského předsedu Chamberlaina britský herec Paul Nicholas a britského ministra zahraničí Halifaxe Dermot Crowley, (Babel, Luther, Raw).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám