Hlavní obsah

Vévodkyně Kate poprvé ve filmu, bude ji hrát Charlotte Rileyová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželka prince Williama, vévodkyně Kate, vstoupila poprvé do filmu. Britové totiž točí pro televizi adaptaci divadelní hry Král Charles III.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Catherine, vévodkyně z Cambridge

Článek

Uznávanou hru napsal Mike Bartlett a film bude mít premiéru na BBC Two. Pohrává si s fiktivním nástupem Charlese na britský trůn poté, co zemře královna. Roli Charlese dostal Tim Pigott-Smith, který už s ní uspěl na divadelních prknech jak v londýnském West Endu, tak na americké Broadwayi.

Vévodkyni Kate má hrát britská herečka Charlotte Rileyová, jež se objevovala hlavně v seriálech jako Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu, Na věky věků, The Town a Inspektor Banks nebo v televizních filmech Slečna Marplová: Rozbité zrcadlo a Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny.

Uvedla, že ji nadchl náročný úkol zahrát Kate Middletonovou. „Je to unikátní projekt, být moderní a zároveň poetická a hrát někoho, kdo je skutečný, ale pro tento příběh přece jen předělaný, je pro herce vzrušující představa.”

Foto: BBC/JSMN Ltd

Charlotte Rileyová

„Kate Middletonová je skutečně zajímavá žena, obzvláště v kontextu téhle hry, je to náročný úkol, na který se opravdu těším.”

Charles v příběhu odmítne podepsat kontroverzní zákon a nastává politický chaos včetně nepokojů v britských ulicích. „Je to drama o nás, kdo teď jsme, a o relevanci naší monarchie. Televize tomu dodává důležitý demokratický hlas,” domnívá se Tim Pigott-Smith.

Natáčet by se mělo v nejbližší budoucnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám