Hlavní obsah

Z nových knih: Grombíř, Ejnar, Nesvadbová i Hiekkapeltová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky přinášejí dva společenské romány z naší nedávné historie, povídky o trápení žen i partnerů, dvě detektivky, současné komentáře i komiks plný hrůzy a fantazie.

Článek

Tomáš Grombíř: Jedničky a nuly

Poutavý román o nedávné době, kterou jsme všichni zažili, a která je už historií. Návrat do časů, kdy bylo možné vše. A také jedinečné, zasvěcené a vtipné vyprávění o informační revoluci, která za posledních třicet let fantastickým způsobem proměnila společnost.

Paseka, 280 stran, vázaná i e-kniha 249 Kč

Josef Ejnar: To je dost, žes zavolal

Společenský a dnes už vlastně historický román vypovídá o osudech rodin a kamarádů od doby po 1. světové válce až do počátku 70. let minulého století. Zejména o zvratech životních osudů Petra, Pepíka, Pavla, Ríši a dalších ve víru osobních i společenských událostí.

Epocha, 416 stran, 299 Kč

Barbara Nesvadbová: Laskonky

Povídky o nešťastné zamilovanosti a šťastných flirtech. Může existovat nevěra, která nezraňuje? Opravdu lze mít sex bez závazků? A kdy přijde po střídavé péči i střídavá povinnost a role rodičů se konečně vyrovnají?

Motto, 160 stran, 229 Kč

Kati Hiekkapeltová: Kolibřík

Začátek nové detektivní série posílá Annu Feketeovou do ledové Arktidy, aby se zabývala palčivými problémy přistěhovalectví. Maďarka původem, Jugoslávka místem narození. Ačkoliv se již zcela integrovala ve své nové domovině, cítí se jako imigrant a cizinec

Host, přeložila Linda Dejdarová, 416 stran, 349 Kč

Dolores Redondová: Oběť bouři

Závěrečný díl trilogie Baztán. Nejúspěšnější detektivní série ve Španělsku. Záhadná smrt dítěte vede inspektorku Salazarovou do údolí řeky Baztán na úpatí Pyrenejí. Prababičce dítěte je pachatel jasný: Inguma, mytologická bytost, která spícím dětem krade dech.

Panteon, přeložila Marie Jungmannová, 516 stran, 399 Kč, e-kniha 199 Kč

Vlastimil Vondruška: Breviář pozitivní anarchie

Populární autor historické literatury či historických detektivek se vyslovuje svými komentáři a úvahami k současné společnosti. Na základě faktů přesvědčivě dokazuje, že se na cestě, kterou v posledním desetiletí kráčí evropská společnost, opakují fatální chyby našich předků.

Moba, 336 stran, 299 Kč

Lucie Jandová, Dana Radová: Ženy, poklad k objevení

Čtivý soubor dvanácti rozhovorů se ženami, ve kterých odhalují své příběhy, smutky a radosti. Česká miss, co vyrůstala v dětském domově, lékárnice, která vystudovala farmacii po padesátce, matka, co své porody prozpívala, psycholožka, co se protrápila mateřskou.

Kořeny, Žába na prameni, 196 stran, 199 Kč

Georgie Adamsová, Emily Bolamová: Tři malí upíří

Verča, Viky a Vincek pořádají halloweenský večírek. Pozvali všechny kamarády, jen na hraběte Kunu ze Strašidelného zámku zapomněli. Ten si samozřejmě takovou nehoráznost nenechá líbit a rozhodne se tři malé upíry pěkně vytrestat. Obrazová kniha pro děti.

BB art, přeložila Michaela Krýslová, 80 stran, 249 Kč

Anthony Del Col, Conor McCreery: Assassin’s Creed 1: Zkouška ohněm

Obyčejný život Charlotty De La Cruzové se obrátí vzhůru nohama, když ji okolnosti zničehonic vrhnou přímo do šerého světa bratrstva asasínů a přinutí ji v komiksu prožít strach a hysterii panující v době nechvalně proslulých salemských čarodějnických procesů.

Crew, přeložil Martin Antonín, 132 stran, 329 Kč

Daniel Srch: Rudá hrozba. Antikomunismus v USA 1917-1954

Antikomunismus v USA nebyl záležitostí vypjaté studené války, ale objevil se ihned po bolševické revoluci v roce 1917. Stal se fenoménem, který poznamenal společnost, kulturu a zejména politickou scénu.

Epocha, 184 stran, 189 Kč

Josef Veselý: Toulky českou minulostí 1051-1100

Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše, úspěšný pokus o moderní výklad zásadních událostí českých dějin. Redaktor brněnského rozhlasu Josef Veselý s kolektivem interpretů vytvořil její rozhlasovou podobu, jeden z nejúspěšnějších pořadů Českého rozhlasu.

Radioservis, 2CD, 21:16 hodin, 299 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám