Hlavní obsah

Daniel Landa vydal Všeník, který napsal během civilizačního půstu

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák, skladatel, textař a herec Daniel Landa pokřtil v pondělí svou knihu Všeník. Jedná se o deník, který napsal během třiceti čtyř dnů takzvaného civilizačního půstu na ostrově Bali. Název vznikl ze slov „všechno“ a „deník“, neboť Landa v knize píše o mnoha tématech.

Foto: Petr Horník, Právo

Daniel Landa představil knihu svých zápisků.

Článek

Tvrdí, že jej psaní bavilo čím dál tím víc a jeho deník se postupně proměňoval v zajímavý guláš úvah a prožitků, které plní jeho mysl. Podle něj je to kniha velmi otevřená. Mimo jiné v ní píše i o své víře.

„V knize líčím například to, co mě napadlo ve chvíli, kdy mě mistr světa v thajském boxu nakopl bez chráničů do hlavy a obě kolena rázem změkla jako želé, jaké myšlenky se rodí v hloubce mezi velkými žraloky, anebo co člověku běží hlavou, když nedaleko něj v Afghánistánu vybuchují dva dny před Vánocemi smrtící rakety,“ řekl.

Foto: Petr Horník, Právo

Daniel Landa při autogramiádě své knihy.

Na pondělním setkání se svými příznivci, které bylo pojato jako premiérový prodej knihy a autogramiáda, Landa sdělil, že se v budoucnu vrátí na hudební scénu.

„Všeník jsem ve snaze o co největší autenticitu po dopsání nijak neupravoval, pouze drobně pročistil,“ píše Landa v úvodu své knihy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám