Hlavní obsah

Svátek temné elektroniky. IAMX zahrají v Praze hned dvakrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt IAMX britského hudebníka a zpěváka Chrise Cornera má v České republice řadu příznivců a platí to i naopak, kapela Prahu při svých turné nevynechává. Tentokrát se představí hned dvakrát v klubu Rock Café, a to v neděli 6. a v úterý 8. listopadu.

IAMX - 'Oh Cruel Darkness Embrace Me'Video: IAMX

 
Článek

Corner založil IAMX v roce 2003 poté, co opustil post frontmana v úspěšném trip-hopovém projektu Sneaker Pimps. Jako IAMX natočil zatím šest alb plných emotivně vypjatých intimních zpovědí, které jsou působivou kombinací chladných, temných a leckdy drásavých elektronických aranží a naléhavého, často zkresleného, ale technicky vždy dokonalého pěveckého projevu, který se posluchači dokáže zarýt pod kůži.

Současné turné propaguje nejnovější minialbum s názvem Everything is Burning, které navazuje na poslední řadové album Metanoia, a obsahuje kromě nových písní i remixy starších kousků.

„IAMX je vlastně taková moje veřejná terapie,“ říká Corner. „Je to způsob, jak se spojit se světem, vylít si srdce a tančit zároveň. Je to záminka k tomu, abych si hrál s tím, kdo vlastně jsem a objevoval části své osobnosti, které normálně nevidím.“

Foto: http://www.iamxmusic.com

Chris Corner (IAMX)

Corner se ve svých písních vypořádává nejen se svými záchvaty deprese, ale v poslední době musel překonávat také chronickou nespavost.

Na koncertech IAMX doplňují elektronický základ albových verzí písní o živé prvky, ať už jsou to bicí, elektrické kytary nebo i některé méně tradiční nástroje. Kromě výrazného zvuku si Corner dává záležet také na mimořádné vizuální podobě svých vystoupení, proslavený je zejména svými zvláštními vysokými klobouky ozdobené peřím či divadelním líčením.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám