Hlavní obsah

Jana Kirschner dokončila turné, na kterém nadchla i pražské diváky

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská zpěvačka Jana Kirschner nadchla v neděli a v pondělí diváky na svých pražských vystoupeních. V úterý pak její koncertní série nazvaná Takmer sólo skončila.

Foto: Lucie Levá

Jana Kirschner na pódiu v Praze.

Článek

Ve vyprodaném pražském Studiu Dva zahájil koncert slovenský písničkář Peter Aristone, který je mimo jiné známý svou spoluprací s Mel C ze Spice Girls. Společně s violoncellistkou Iris a dalšími dvěma muzikanty představili písně z aktuálního EP Gold včetně coveru Love The One You’re With od kvarteta Crosby, Stills, Nash & Young.

Jana Kirschner se pak objevila na pódiu se stolem plným nejrůznějších věcí a nástrojů, který se ukázal být organizovaným nepořádkem. Přivítal ji bouřlivý potlesk ještě dříve, než ukázala svůj nádherně ohebný hlas. Koncert zahájila a capella zpívanou skladbou Až príde večer z alba Moruša (Biela).

Foto: Lucie Levá

Jana Kirschner své diváky nadchla.

Celou koncertní sérii nazvala Takmer sólo, ale nakonec se vedle jejího manžela Eddieho Stevense hrajícího na klavír představilo postupně pět dalších muzikantů. Bosá zpěvačka v jednoduchých černých šatech velmi rychle do zpěvu zapojila i většinu diváků, které charakterizovala jako „celkem talentovaný dav“.

Písničky v aktuálním provedení ukázaly, že už nemá ambice plnit haly, ale dokáže vytvořit v komorním prostředí nenapodobitelnou atmosféru plnou čistého muzikantství, kdy se hlas stává dalším nástrojem.

Všechny ty zvuky, útržky melodií a úsměvné efekty, jako když Stevens použil struny piana jako odpalovače míčků, pak zcela vtáhly publikum, kterému prostory Studia Dva umožnily těsný kontakt s děním na jevišti.

Foto: Lucie Levá

Jana Kirschner hrála v pražském divadle.

Před turné Kirschner slibovala, že představí v komorní sestavě své popově laděné hity, ty ale rozhodně netvořily páteř koncertu. V novém aranžmá za doprovodu kytaristy Tomáše Fuchsy zazněla například Líška nebo Modrá, velkou jízdou už s celou kapelou byla skladba Na čiernom koni. Vynikající byla rozjuchaná verze písně Divná, kakofonie zvuků pak otevřela skladbu Miluješ nemiluješ, při které si v publiku spokojeně pobrukoval i David Koller.

Turné skončilo 1. listopadu v Mladé Boleslavi. Kirschner na turné oslavila dvacet let od chvíle, kdy se začala věnovat hudbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám