Hlavní obsah

Lenny: Na jaře budu pokračovat

Právo, Jaroslav Špulák

Vystoupeními v pátek v Café Klubu Slavie v Českých Budějovicích a v neděli v pražském Lucerna Music Baru uzavřela podzimní část svého turné k debutovému albu Hearts česká zpěvačka Lenny. Z osmi koncertů bylo sedm vyprodaných včetně obou posledních. Není tedy divu, že Lenny již plánuje jarní pokračování turné.

Foto: Jiří Lukeš

Lenny při vystoupení v Českých Budějovicích.

Článek

„Když jsem toto své vůbec první turné chystala, vybírala jsem sály s kapacitou kolem pěti set lidí. Byla jsem přesvědčená o tom, že to odpovídá realitě. Rozhodně jsem však nepočítala s tím, že skoro všechny budou vyprodané a já budu velmi záhy plánovat jarní pokračování turné,“ řekla Lenny Právu v pátek před koncertem v Českých Budějovicích.

Pokud se nic nepředvídaného nestane, jarní turné určitě bude. „Řada lidí, kteří nás chtěli vidět, se na koncert nedostala, protože bylo vyprodáno. Zaregistrovala jsem dokonce, že se na internetu některé vstupenky na naše vystoupení dražily. Cítím se být zavázána těm, kteří nás z nějakého důvodu nemohli vidět. Navíc miluju živé hraní, takže představa, že vyrazím na jaře na druhou část turné, mě naplňuje,“ vysvětlila Lenny.

Současně dodala, že na její koncerty chodí zástupci několika generací diváků. „Bavili jsme se s kapelou o tom, že v sálech vidíme desetileté holky, puberťáky, páry asi třicetiletých lidí i babičky s dědečky. Naše publikum je velmi rozmanité a jsem ráda, že to tak je. Jako tvůrkyně se totiž nevyhraňuju a svou hudbu považuju v tomto ohledu za velmi otevřenou.“

Koncerty Lenny byly velmi profesionálně pojaté. Nešlo jen o její osobitý pěvecký výraz či spolehlivost obou členů její doprovodné kapely – kytaristy Ondřeje Fiedlera a bubeníka Adama Vychodila. Pozoruhodné byly i projekce na zadních ledkových stěnách a hra světel, které způsobily, že i v klubech koncert vyhlížel velkolepě.

V roli předskokana se objevil písničkář Jakub Ondra, který by měl být hostem i při jarním turné.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám