Hlavní obsah

České lvy vyhlásí 4. března. Moderovat bude Adela Banášová

Novinky, Lucie Sieglová

Výsledky 24. ročníku výročních cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) budou vyhlášeny v sobotu 4. března 2017 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Večerem provede slovenská moderátorka Adela Banášová, která tak po dvou předchozích letech vystřídá Lucii Výbornou. Nominace budou zveřejněny 18. ledna 2017.

Foto: Daniela Matušková

Adela Banášová

Článek

Loni si nejvíce cen odnesli tvůrci a představitelé filmu Kobry a užovky, který byl také vyhodnocen jako nejlepší. Snímek proměnil šest z 12 nominací. Oceněn byl režisér filmu Jan Prušinovský i představitelé hlavních rolí, bratři Matěj a Kryštof Hádkovi (za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli a nejlepší výkon ve vedlejší roli).

Režie slavnostního ceremoniálu se upět ujme Michael Čech. Galavečer odvysílá Česká televize.

„V letošním roce Česká televize spolupracovala na sedmadvaceti distribučních hraných a dokumentárních snímcích a potvrdila pozici největšího producenta i koproducenta domácí filmové tvorby. Naším cílem je stabilní a dlouhodobá podpora české kinematografie, jejíž součástí je také aktivní vyhledávání zajímavých látek, námětů či podpora začínajících autorů,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Jsem zároveň rád, že součástí Českých lvů zůstávají televizní ceny. Tvůrci mnoha původních televizních projektů, které letos Česká televize uvedla, odvedli velký kus práce a rozhodně si pozornost členů Akademie zaslouží,“ dodal Dvořák.

Foto: ČFTA

Nový vizuál Českého lva

Autorem nového vizuálu, jenž bude obdobně jako v minulých letech pracovat s vyobrazením lva na dně sošky, tentokrát v trojrozměrné úpravě, je studio Formaat.

Česká filmová a televizní akademie byla založena v roce 1995, v roce 2013 prošla transformací na zapsaný spolek. Jejím hlavním cílem je podporovat a propagovat české kinematografické umění v České republice i v zahraničí a vytvářet podmínky pro rozvoj českého filmu. Uděluje filmovou cenu Českého lva (od roku 1993) a nominuje české filmy či dokumenty na zahraniční filmové ceny. ČFTA má v současné době 275 členů.

Reklama

Výběr článků

Načítám