Hlavní obsah

Zemřel německý herec Manfred Krug známý ze seriálu Místo činu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 79 let zemřel německý filmový a divadelní herec Manfred Krug. Ve čtvrtek o tom informoval bulvární deník Bild. Krug proslul zejména rolí komisaře Paula Stoevera v kriminálním seriálu Místo činu. V 60. letech se ale objevil například i v oceňovaném snímku slovenského režiséra Petera Solana Boxer a smrť.

Foto: Profimedia.cz

Německý herec Manfred Krug

Článek

Kromě herce byl Krug také zpěvákem a spisovatelem. Podle agentury DPA zemřel již minulý pátek v Berlíně a rodina ho již pohřbila.

Krug se narodil v roce 1937 v západoněmeckém Duisburgu, v roce 1949 ale s otcem odešel do právě založené Německé demokratické republiky, kde strávil značnou část svého aktivního života.

Začínal v Brechtově divadle Berliner Ensemble a později si zahrál v řadě východoněmeckých filmů.

Částečný zákaz profese

V 70. letech podepsal protest proti odejmutí občanství písničkáři Wolfovi Biermannovi a poté, co dostal částečný zákaz působit ve své profesi, odešel v roce 1977 do Spolkové republiky.

V nové vlasti pak proslul zejména jako komisař ze seriálu Místo činu, v němž se v letech 1984 až 2001 objevil jednačtyřicetkrát.

Po boku Štefana Kvietika si v 60. letech zahrál roli Waltera Krafta v československém filmu Boxer a smrť, který se odehrává za druhé světové války v koncentračním táboře.

Reklama

Výběr článků

Načítám