Hlavní obsah

Zpěvák Dead Or Alive zemřel na infarkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nečekaně v sedmapadesáti letech zemřel v neděli zpěvák skupiny Dead or Alive, extravagantní Pete Burns. S odvoláním na management kapely to v pondělí napsala BBC.

Foto: Robin Belt/REX/Shutterstock, Profimedia.cz

Pete Burns na snímku z roku 2006

Článek

„Celá jeho rodina a všichni jeho přátelé jsou zdrceni ztrátou výjimečné hvězdy. Byl to skutečný vizionář, krásná talentovaná duše. Bude chybět všem, kteří ho měli rádi a uznávali vše, čím byl,“ uvedl management v prohlášení.

Burnsova odchodu litovali kolegové. Zpěvák Boy George ho označil „za jednoho z našich velkých opravdových excentriků“. Frontman skupiny Ordinary Boys Samuel Dylan Murray Preston uvedl, že to ”byl opravdový punk rocker a jedno z nejlaskavějších srdcí, které jsem, kdy poznal“.

Burns se prosadil v osmdesátých letech s novovlnou/popovou kapelou Dead or Alive, která využívala hodně klávesy a inspirovala se gotickou image. Působil v ní i Wayne Hussey, pozdější frontman The Mission. V roce 1985 měla hit You Spin Me Round, který se dostal do čela hitparády. Zatímco v Evropě se skupina s koncem dekády vytratila z ohniska zájmu, v devadesátých letech byla nadále populární v Japonsku.

Samotný Burns stavěl ve své image nejen na gotických proprietách, ale podobně jako Roxy Music nebo David Bowie na androgynní stylizaci.

V novém tisíciletí se zaměřil na televizní zábavu, v roce 2006 se účastnil reality show Big Brother a poté o Výměny manželek celebrit a nakonec ještě Velkého bratra celebrit.

V listopadu 2006 se začal věnovat otázkám nepovedených plastických operací ve svém pořadu Pete Burns´Cosmetic Surgery Nightmares.

Burns měl plastiku nosu a silikonové implantáty ve rtech. Po jedné nepovedené plastice rtů musel utratit skoro všechny úspory na její nápravu.

Reklama

Výběr článků

Načítám