Hlavní obsah

Studenti oslaví 17. listopad, s nimi Thom Artway i Michal Prokop

Novinky, Stanislav Dvořák

Sametovou revoluci před 27 lety odstartovali studenti a jejich následovníci si ji připomenou na Národní třídě v Praze. Chtějí tak učinit bez politiků, s kapelami a divadelníky v rámci happeningu Korzo Národní s podtitulem Díky, že můžem!.

Foto: Joe´s Garage

Michal Prokop

Článek

Korzo Národní se otevře na Národní třídě od 13.00 do 22.00. Pořadatelé předeslali, že jde o akci studentů vysokých škol, která není spojena s žádnou politickou stranou. Chtějí oslavovat a připomenout, že „jsou vděčni za možnosti, které žádná z předchozích generací neměla“.

Na programu se podílí klub Rock Café. Vystoupí skupiny a zpěváci jako Adrian T. Bell, Paulie Garand, Michal Prokop Trio, Thom Artway, Circus Problem či Tam Tam Batucada a další. Navíc prostor oživí pouliční performance, slam poetry, dechový orchestr, bubeníci nebo  balkánská dechovka.

“Těšíme se na to, že z Národní třídy uděláme galerii a připomeneme návštěvníkům konkrétní místa s konkrétními událostmi, které se na nich se odehrávaly. Na Národní třídu chodí 17. listopadu rodiny s dětmi a vypráví jim o událostech těchto dnů. Jsme rádi, že pro tyto chvíle můžeme postavit pouliční školu, ve které se v pravidelných intervalech bude odehrávat hodina dějepisu s tématem 17. listopad a sametová revoluce. Další program bude na Národní třídě veselit návštěvníky od 13:00 do 22:00 a následně pokračovat afterparty v Rock Café,” upřesnil dramaturg oslav David Ostružár.

„Máme velkou radost, že jsme letošní ročník dramaturgicky spojili s Rock Café, kultovním pražským klubem, který vznikl jen pár týdnů po revoluci jako spontánní reakce hudebníků a umělců z bývalého disentu na nově vzniklou svobodu na hudební scéně. Rock Café je místo, které od samého vzniku dává prostor alternativnímu umění a na spolupráci se opravdu těšíme,“ dodal Martin Kolář, hlavní koordinátor projektu Korzo Národní.

Reklama

Výběr článků

Načítám