Hlavní obsah

Nové knihy: Viewegh, Simmons, Aškenazy i Babica versus Sapík

Právo, František Cinger

Týden přinesl novinku od Michala Viewegha, příběhy detektivní, historický román, povídání pro ženy i pro děti a také bláznivý komiks.

Článek

Michal Viewegh:

Melouch

Nové knihy

Dva někdejší kolegové-učitelé se už pár let živí lukrativnějšími profesemi: jako gigolo a nájemný vrah. Aby si na pár dní odpočali, vyrazí na řeku Sázavu. Takový je náčrt filmového scénáře, pro nějž chce jeho autor stůj co stůj získat otupělého producenta.

Druhé město, 160 stran, 276 Kč

Editor Pavel Mandys:

Praha noir

Nové knihy

Čtrnáct prozaiků, mezi nimi Michaela Klevisová, Štěpán Kopřiva, Ondřej Neff, Jiří W. Procházka, Markéta Pilátová, Petr Šabach, Miloš Urban, navázali na bohatou tradici české detektivní literatury. Podnětem byla aktivita newyorské nakladatelství Akashic Books.

Paseka, 304 stran, 329 Kč, e-kniha 165 Kč

Dan Simmons:

Páté srdce

Nové knihy

Sherlock Holmes a Henry James vyšetřují případ sedm let staré (údajné) sebevraždy manželky vlivného amerického historika ve skvělé detektivce i strhujícím thrilleru. Kniha je zároveň svéráznou poctou genialitě Arthura C. Doylea.

Mystery Press, přeložila Alžběta Lexová, 576 stran, 449 Kč, e-kniha 229 Kč

Grant Blackwood, James Rollins:

Štvanice

Nové knihy

Druhý román ze série s kapitánem Tuckerem Waynem a jeho spolehlivým vojenským psem Kainem, které čtenáři již znají z dobrodružství Sigma Force. Sólové dobrodružství zavede tuto jedinečně nadanou dvojici do víru moderního válčení, ve kterém probíhá… štvanice.

BB art, přeložil Zdík Dušek, 368 stran, 349 Kč

Ludvík Aškenazy:

Dětské etudy

Nové knihy

Drobné povídky výtečného prozaika, novináře a filmového scenáristy, který zemřel v roce 1986 v italském exilu, ukazující pohled dětí i dospělých na svět, udivují i po půlstoletí pravdivostí, něžností, humorem a jazykovou vytříbeností. Což vynikne v podání Zdeňka Svěráka.

Radioservis, 2CD, 2:04 hodin, 249 Kč

Lindsey Kelková:

Mezi námi holkama

Nové knihy

Tess Brookesová mívala vždycky jasný plán. Pak byla holkou, co sní s hlavou v oblacích. A teď dopadla s rachotem zpátky na zem. Sváteční lahůdka zvlášť pro ženské čtenářky od autorky úspěšné série knih Zbožňuju.

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 296 stran, 299 Kč

Jiří Babica, Jaroslav Sapík:

Sapík Babica - Čtyři roční období na talíři

Nové knihy

Poprvé se potkali v roce 1978 na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. V populárním televizním pořadu nyní nabízejí poučené recepty, v knize řazené podle ročních období.

Eminent, 192 stran, 349 Kč

Andrea Vernerová:

Moře příběhů – příběhy moře

Nové knihy

Rozhovory s matadory československé námořní plavby z doby, kdy jsme jako vnitrozemský stát měli od založení ČSR – do kuponové privatizace – vlastní loďstvo. Příběhy vonící mořem i dobrodružstvím, kdy hrdiny byli naši neobyčejní spoluobčané.

Mare-Czech, 132 stran, 259 Kč

Peter Ackroyd:

Dějiny Anglie: Tudorovci

Nové knihy

Autor navazuje na první díl Dějin Anglie a zahrnuje celé 16. století, plné převratných událostí a zvratů. Začíná nástupem Jindřicha VIII. na trůn a zevrubně přibližuje politické souvislosti jeho vlády. Ožívá dobrodružství plné vášní a krve.

BB art, přeložil Zdeněk Hron, 488 stran, 499 Kč

Amanda Connerová, Jimmy Palmiotti:

Harley Quin 2: Výpadek

Nové knihy

Když na vlastním dvorku Power Girl přistane Panna Pošahanská, připraví Harley Quinn perfektní plán: přesvědčí ji, že jsou dokonalá dvojka pěkně stavěných obránkyň spravedlnosti. No řekněte, jak by něco tak úžasného mohlo vybouchnout? Harley to ale brzy zjistí...

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 208 stran, 499 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám