Hlavní obsah

Rowlingová potterovský svět nikdy neopustí, chystá pět filmů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyjádření spisovatelky JK Rowlingové, že už Pottera opouští, se ukázala jako zavádějící. Nepíše sice knihu, která by měla Harryho Pottera v názvu, ale plánuje napsat celkem pět dílů série Fantastická zvířata a kde je najít, což jsou v podstatě potterovky s trochu jinými postavami.

Foto: Freeman Entertainment

Eddie Redmayne ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít

Článek

První z fantasy filmů, Fantastická zvířata a kde je najít, má premiéru už 17. listopadu. Rowlingová si na něm poprvé vyzkoušela napsat rovnou scénář bez literární předlohy. Pokračování je už nyní před premiérou potvrzeno firmou Warner Bros.

Rowlingová v Londýně prohlásila, že si „je jistá, že se příběh rozvine do pěti filmů”. Film se odehrává v New Yorku. Newt Scamander, který byl zmiňován v Harrym Potterovi, má kufřík, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Vydá se do Ameriky a jeho zvířata uniknou z kufříku.

Foto: Freeman Entertainment Czech Republic

Upoutávka na film Fantastická zvířata a kde je najít

Hlavní roli Newta dostal populární Eddie Redmayne a děj se má odehrávat 70 let předtím, než si o něm Harry Potter četl v Bradavicích. Rowlingová uvedla, že vždy myslela na víc dílů, ale počítala spíše s trilogií. Když si ale pořádně rozepsala zápletky, rozhodla se pro pět filmů.

Ani režisér se od potterovek neliší. Zkušený David Yates si tak zase dělá výlet do světa čarodějů a zřejmě potvrdí i druhý díl Fantastických zvířat. Filmy se sice už poněkud opakují, ale očekává se, že vydělají obrovské peníze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám