Hlavní obsah

Nové knihy: Novotný, Hájíček, Boček, Palahniuk i Padevět

Právo, František Cinger

Týden s Velkým knižním čtvrtkem ovlivnil výběr novinek. Doplňuje je kniha malíře Karla Franty a básníka Františka Novotného i komiks a audiokniha dvou bestsellerů Chucka Palahniuka Klub rváčů a Klub rváčů 2.

Článek

František Novotný, Karel Franta:

Malovaná muzika

Nové knihy

Po knize Čertoviny dostává čtenář další lahůdku. Básník František Novotný doprovází kouzelné obrázky Karla Franty svými verši. Hudební brány nebe se otevírají… Potěšení pro velké i malé čtenáře, i výtvarný šperk.

Radioservis, 104 stran, 269 Kč

Jiří Hájíček:

Dešťová hůl

Nové knihy

Završení tzv. vesnické trilogie. Zbyněk, profesí správce pozemků, se po letech setkává s dávnou láskou, aby jí pomohl s majetkoprávním problémem. Vrací se na místa svého dětství, a zamotává se do sporu o pozemek, ale také do osobní a manželské krize.

Host, 280 stran, 299 Kč

Evžen Boček:

Aristokratka na koni

Nové knihy

Pokračování populárních příběhů mladé aristokratky Marie Kostkové z Kostky, která opět řeší nezáviděníhodné problémy. Místo davů návštěvníků se na zámku kupí neproplacené faktury. Jak se s tím vyrovnat? Chtělo by to nějaký nápad, o které není nouze.

Druhé město, 170 stran, 259 Kč

Petr Stančík:

Andělí vejce

Nové knihy

Děj se odehrává v kulisách poloviny 20. století. Augustin Hnát se narodil zásluhou mořské panny. Místo hlavy má vejce, z něhož se líhnou andělé prapodivných nápadů. Asi by prožil nudný život, nebýt přátelství se strašidlem, dvou světových válek a vojenského zběha.

Druhé město, 200 stran, 269 Kč, e-kniha 165 Kč

Táňa Keleová-Vasilková:

Vůně života

Nové knihy

Magda a Lenka, hrdinky příběhu, touží, stejně jako milióny jiných žen na celém světě, po jistotě a lásce. Jinak je to s Alicí, která sní o práci v zahraničí, o svobodě, a manžela ani dítě ke štěstí nepotřebuje. Ale možná je všechno úplně jinak…

Noxi, 208 stran, 249 Kč

Chuck Palahniuk:

Klub rváčů

Nové knihy

Román, který získal proslulost také díky filmu režiséra Davida Finchera (1999), vychází jako audiokniha v podání Ivana Luptáka. Součástí je i Ladislavem Frejem čtený doslov autora, který reflektuje kultovní status, jenž postupně získal i odezvu četných příznivců.

OneHotBook, 4:31 hodin, 269 Kč

Chuck Palahniuk, Cameron Stewart:

Klub rváčů 2

Nové knihy

Je deset let po událostech z kultovního Klubu rváčů. Tyler Durden je mrtvý. Zůstal jen vypravěč původní knihy, který se uzdravil, oženil s Marlou, má syna, bezvýznamnou práci, a chce, aby to takhle zůstalo. Jenže Marla má jiné představy o manželství. A Tyler oživne.

Crew, přeložil Richard Podaný, 280 stran, 799 Kč

Diář Václava Havla 1977:

Zápisky obviněného

Nové knihy

Autentický záznam osudů disidenta z věznění po vzniku Charty 77, z doby nejbolestivěji prožívané zkušenosti s represivními složkami režimu. Spojeno s úvahami selhání i hledáním vnitřní jistoty. To vše doplněno portréty a úvahami blízkých lidí.

Knihovna Václava Havla, 256 stran, 299 Kč

Jiří Padevět:

Krvavé léto 1945

Nové knihy

Autor pokračuje ve stopování násilí po formálním konci 2. světové války. Formou místopisných hesel se čtenář seznámí s násilím vojáků Rudé armády i dalších armád operujících na našem území i událostmi tzv. divokého odsunu Němců a Maďarů.

Academia, 692 stran, 595 Kč

Brian Hare, Vanessa Woodsová:

Geniální psi

Nové knihy

Kniha představuje nejen samotné psy, ale i metody, jimiž věda zkoumá chování zvířat. Kromě psů se blíže seznámíme také s vlky, šimpanzi, bonoby a ochočenými liškami, které na Sibiři vyšlechtil ruský genetik. Porozumíme různým typům inteligence, dozvíme se, jak psy cvičit.

Dokořán, přeložili Jana Houserová a Pavel Houser, 272 stran, 348 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám