Hlavní obsah

Karel Gott pokřtil kompilaci 40 slavíků

Zpěvák Karel Gott v Praze za velkého zájmu médií pokřtil kolekci s názvem 40 slavíků. Kompilace obsahuje hity z období 1963 až 2016, s nimiž uspěl v anketě Český, dříve Československý slavík. V kolekci na dvou CD jsou jen dvě nové písně Země vstává a Perfektní den, první skladby natočené po Gottově onkologické léčbě. Kmotrem nahrávky se stal Jiří Suchý.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott

Článek

Nahrávka 40 slavíků se ihned po vydání dostala do čela prodejní hitparády fyzických CD, kde je druhý týden. Gott od vydavatelství Supraphon obdržel zlatou desku za půlmilionový obrat při prodeji alba. „Novinky obsahují pocit, který mám při svém návratu na scénu mezi své přátele a příznivce. Návrat vyšel báječně, ať jsem vystupoval na narozeninovém koncertu Hanky Zagorové nebo v Malostranské besedě, kde mělo mé vystoupení velký ohlas. Bylo to určité gesto od publika, které mi dalo najevo, že mě rádo vidí v dobré formě na jevišti,” řekl Gott.

Sedmasedmdesátiletý zpěvák uvedl, že si stále váží hlasů, které mu do ankety Český slavík zasílají jeho příznivci. „Udržovat si místo v té konkurenci je pro mne stále prestižní záležitost,” podotkl.

Gott loni získal počtyřicáté Zlatého slavíka, současně se stal Absolutním slavíkem 2015 a dostal i speciálního Platinového slavíka. Kromě něj v anketě v kategorii zpěváků v minulosti uspěli Waldemar Matuška, Peter Nagy, Dalibor Janda, Pavol Habera, Daniel Hůlka a Tomáš Klus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám