Hlavní obsah

Festival filmů o přírodě a udržitelném rozvoji se Sedláčkem i Lichtagem

Novinky, Stanislav Dvořák

Známý ekonom Tomáš Sedláček či filmař Steve Lichtag navštíví festival Ekotopfilm, který se koná 15.–19. října v pražském Hotelu Olšanka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Sedláček

Článek

V nabídce jsou desítky filmů o přírodě a udržitelném rozvoji, technologiích, vědeckých objevech a problémech lokálních i globálních. Dozvíte se nejen o tom, jak se dá vařit z odpadu a kde je zakopaný jaderný pes.

Kromě filmů bude také spousta besed a přednášek. Do Prahy přijedou přímo i někteří tvůrci či hlavní filmoví aktéři, se kterými si o zajímavých tématech můžou diváci po promítání filmu osobně popovídat. Vystoupí ekonom Tomáš Sedláček, který se s návštěvníky zamyslí nad budoucností naší Země, a bývalý prezident Microsoft Europe a kouč úspěšných lídrů společností po celém světě Jan Mühlfeit poradí, jak nejlépe rozvíjet dětský potenciál.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Steve Lichtag

Mezinárodní porotě bude předsedat proslulý filmař Steve Lichtag a tvůrci vítězných filmů obdrží ceny ze skla speciálně vytvořené oceněným umělcem Achilleem Sdoukosem ze studia Fenix Glass.

„Cílem festivalu je vzbudit zájem o témata udržitelného rozvoje u mladé generace a nedílnou součástí festivalu je proto i Junior festival pro děti a mládež.  První festivalové dopoledne bude od 10:00 ve Velkém sále, kde poběží bloky krátkých animovaných filmů, věnované právě jim,“ doplnil za pořadatele vít Rosenbaum.

Vstup na celý festival je zdarma, na přednášky je kvůli kapacitě nutné se předem zaregistrovat. Více najdete na ekotopfilm.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám