Hlavní obsah

Filmové premiéry: Inferno, Bezva ženská na krku, Zilionáři, Hedi a Radio Dreams

Právo, Věra Míšková

Tom Hanks se vrací jako Robert Langdon v Infernu, dalším filmu podle Dana Browna. V romantické komedii Bezva ženská na krku hrají hlavní role Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý. Bláznivá komedie Zilionáři je založena na hlouposti zlodějů a jejich závratném štěstí. Cenou za nejlepší debut byl na letošním Berlinale oceněn tuniský film Hedi. Radio Dream je poetická komedie o jedné malé rádiové stanici, rockovém snu a Metallice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 41. týden

Článek

Inferno

Upoutávka na film InfernoVideo: Falcon

Známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) se pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly s doktorkou Siennou Brooksovou, do níž vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí.

Inferno, USA 2016, drama, 121 min., režie: Ron Howard, Tom Hanks, Felicity Jonesová, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster a další.

Bezva ženská na krku

Upoutávka na film Bezva ženská na krku

Eliška je milující manželkou do té doby, než ji manžel nečekaně požádá o rozvod. Rozhodne se začít od nuly jako učitelka ve vesničce, kde ji starosta nastěhuje do jednoho domu s nerudným Božíčkem. Ten díky svým vlastním zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil“. Eliška má ovšem na chlapy také spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit…

Bezva ženská na krku, ČR 2016, komedie, 97 min., režie: Tomáš Hoffman, hrají: Petra Hřebíčková, Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Jiří Langmajer a další.

Zilionáři

Upoutávka na film ZilionářiVideo: Forum Film CZ

David je zdvořile řečeno nekomplikovaný muž, který den co den usedá za volant svého obrněného automobilu, aby odvážel obrovské sumy peněz jiných lidí. Jediným vzrušujícím momentem v jeho životě je flirtování s kolegyní Kelly, a právě ta ho brzy zatáhne do skupinky hlupáků a loserů, kteří plánují vyloupit banku. A stane se nemožné: najednou mají v kapse 17 miliónů dolarů a začnouz je hned ve velkém roztáčet.

USA 2015, akční komedie, 94 min., režie: Jared Hess, hrají: Kristen Wiigová, Zach Galifianakis, Owen Wilson, Jason Sudeikis a další.

Hedi

Upoutávka na film HediVideo: Film Europe

Film je příběhem introvertního mladíka, který se má brzy oženit s půvabnou nevěstou, jež mu byla na základě rodinné domluvy přidělena. Muž trpící pod diktátem citově manipulativní a vyděračské matky však díky setkání se svobodomyslnou tanečnicí Rym postupně nalézá odvahu postavit se rodinným očekáváním a konvencím.

Hedi, Tunis/Belgie 2016, drama, 88 min., režie: Mohamed Ben Attia, hrají: Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, Sabah Bouzouita a další.

Radio Dreams

Upoutávka na film Radio DreamsVideo: ArtCam

Ten jeden den v životě malé rádiové stanice, Pars Radio, vysílající v perštině ze San Francisca není jako ostatní: dnes večer má v Pars Radiu zahrát živě Metallica s kapelou Kábul Dreams, první rockovou skupinou z Afghánistánu. Ale do večera je ještě daleko a Hamid, spisovatel v exilu a programový ředitel rádia, má před sebou dlouhý den.

Radio Dreams, USA 2016, komedie, 91 min., režie: Babak Jalali, hrají: Mohsen Namjoo, Lars Ulrich, Sulyman Qardash, Siddique Ahmed a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám