Hlavní obsah

Nová alba: Green Day, Norah Jones, Marta Kubišová či Hana Hegerová

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden je co do nových alb mimořádně silný. Již od pátku lze na pultech kamenných obchodů a v digitálních prodejnách sehnat nová alba od Green Day, Norah Jones, Marty Kubišové, OneRepublic, výběrový box Hany Hegerové a další.

Článek

Green Day: Revolution Radio

Foto: Warner Music

Nová alba

Dvanácté studiové album amerických poppunkerů Green Day je jedno z nejočekávanějších v letošním roce. V textech na něm jsou opět emoce ze současného světa, přičemž není náhodou, že kolekce kapely, vyhraněné vůči politice některých představitelů Spojených států, vychází krátce před prezidentskými volbami. V hudbě je vztek i radost, nostalgie a naděje.

Norah Jones: Day Breaks

Foto: Universal Music

Nová alba

Devítinásobná držitelka ceny Grammy Norah Jones se na novém albu vrací ke svým kořenům. Dávkuje na něm jazzové melodie a hraje na piáno, jak se vlastně na hudební scéně v roce 2001, kdy na ní vešla, prezentovala.

Marta Kubišová: Soul

Foto: Supraphon

Nová alba

Poslední album, jak Marta Kubišová oznámila již s předstihem, odhaluje zpěvaččinu lásku k soulu. Přezpívala na něm skladby, které má ráda, pokaždé v komfortních aranžích a na vysoké interpretační úrovni.

Hana Hegerová: Cesta

Foto: Supraphon

Nová alba

Box deseti alb vychází u příležitosti pětaosmdesátých narozenin Hany Hegerové. Je v něm její česká albová tvorba od roku 1966 a nechybí ani dva bonusy - koncertní záznam ze Stuttgartu, kde Hegerovou doplnila dvojice Malásek (klavír) a Balzar (kontrabas) a na posledním disku sestava především singlových nahrávek z období let 1960 až 1969. Na ní jsou písně z období jejího působení v Semaforu i například nahrávky z Bratislavské lyry.

OneRepublic: Oh My My

Foto: Universal Music

Nová alba

Oh My My je v pořadí čtvrté album americké skupiny OneRepublic. Vznikalo v Japonsku a Mexiku, přičemž na něm formace vsadila na výbušný melodický potenciál, který vždy měla. Od rockových břehů na něm nicméně putuje čím dál více k popu.

Priessnitz: Beztíže

Foto: Supraphon

Nová alba

Pod názvem Beztíže se objevuje možná úplně poslední studiové album jesenické skupiny Priessnitz. Jedenáct nových písní v produkci Dušana Neuwertha skládala kapela svobodně a beztížně v prostředí rodného kraje.

Yello: Toy

Foto: Universal Music

Nová alba

Legendární švýcarské elektropopové duo Yello se s novou deskou vrací po sedmi letech. Kolekce se jmenuje Toy, nabízí čtrnáct novinek, zní velice archaicky a je v podstatě výtahem tradičních zvuků, postupů, melodických rukopisů a interpretace skladeb ze zašlých časů.

IMT Smile: History

Foto: Universal Music

Nová alba

Slovenská skupina IMT Smile vyslala do světa ohlédnutí do své minulosti a současně dech přítomnosti. Na prvních dvou discích kolekce jsou různé verze starších skladeb, třetí přináší nové minialbum Príbeh príbehov.

Banks: The Altar

Foto: Universal Music

Nová alba

Banks je americká zpěvačka pohybující se v oblasti popu, r’n’b a trip hopu. Po epickém albu Goddess (2014) vytvořila kolekci znějící abstraktně, přitom uvědoměle popově se zvukovými i stylovými přesahy. Mocnou zbraní je její jemný vyprávějící hlas.

Van Morrison: Keep The Singing

Foto: Universal Music

Nová alba

Keep The Singing je už šestatřicáté studiové album v diskografii hudebníka a zpěváka Van Morrisona ze Severního Irska. Kombinuje na něm blues a rock a dokládá, že je citlivý skladatel, hudebník i interpret.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám