Hlavní obsah

Vetchý a Hřebíčková „válčí” v komedii Bezva ženská na krku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkání protikladných povah v podání Ondřeje Vetchého a Petry Hřebíčkové je základem nové české komedie Bezva ženská na krku. Novinky nabízejí dvě ukázky.

Bezva ženská na krkuVideo: Cinemart

 
Článek

Eliška (Petra Hřebíčková) byla vždy rozmazlována bohatým manželem, který se jí ale na prahu čtyřicítky zbaví. Musí začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce.

Rázovitý starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným hrobníkem Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil“. Z Elišky není nadšen, ale ani ona si nenechá nic líbit.

„Měl jsem při psaní před očima ženu, která je zvyklá žít si na vysoké noze a pak se náhle musí postavit na nohy vlastní. Zajímalo mě napsat příběh o ženě, která byla navyklá, že se o ni někdo stará a hýčká ji, a náhle je vystavena situaci, kdy se o sebe musí postarat sama. Myslel jsem hlavně na příběh a na postavy, aby byly takové, abych s nimi byl rád,“ řekl scenárista a producent Jiří Vejdělek.

Bezva ženská na krkuVideo: Cinemart

„Je to film o lásce, která lidem může pomoci. Zejména těm, kteří už nemají nebo ztratili chuť, odvahu a sílu věřit, že by jim ještě někdy mohlo být hezky. Díky šťastnému setkání dokážou prožít nejhezčí kus svého života, a to v situaci, kdy už tomu ani jeden z nich nevěřil. Láska není abstraktní pojem. Je strašně mocná,“ tvrdí Ondřej Vetchý.

Petra Hřebíčková jej doplňuje několika postřehy o své postavě Elišky: „Je to inteligentní žena, která měla to štěstí, nebo spíš smůlu, že nikdy nepracovala, a když se pak musí nečekaně postavit na vlastní nohy, pere se s krizovou situací s bláznivou odvahou a nevyčerpatelnou energií. Jen díky tomu dokáže nakonec najít nejen novou lásku, ale hlavně samu sebe.“

Reklama

Výběr článků

Načítám