Hlavní obsah

Sestra zpěvačky Beyoncé vystrkuje růžky. A je dost dobrá

Novinky, Stanislav Dvořák

Málokdo dříve znal sestru slavné Beyoncé, zpěvačku a modelku Solange, která stále více vystupuje z jejího stínu. V šestnácti se pokusila o první desku, která ještě moc neprorazila. Pak přišla s druhou a nyní vydala album A Seat at the Table, které zazářilo - překvapivě i po komerční stránce.

Foto: Profimedia.cz

Vypadá jako Beyoncé, ale není to Beyoncé.

Článek

Deska zpěvačky Solange pronikla na první místo hitparády Billboard 200. Ještě před fyzickým vydáním se nenápadně stala hitem na internetu – legálně si ji stáhlo už 72 000 zákazníků.

Solange nedělá střední proud ani retro soul, v posledních letech tak oblíbený. I když vyrostla na vinylech z Motownu, na její desce jde o zvukově moderní R s jemnou acid příchutí. Dají se tu vystopovat vlivy umělců jako Erykah Badu nebo Lauryn Hill, albům slavnější sestry se až tak nepodobá.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Solange

Za svým debutem si Solange moc nestála. Později přiznala, že byla moc mladá a neměla nad deskou kontrolu, protože se snažila vyjít vstříc komerčním zájmům vydavatele.

U desky Seat at the Table už něco takové nehrozí, je to hodně autorská, osobní výpověď, kde ukazuje, že má občas ráda i elektroniku, psychedelii atd. Spolupracovali na ní také Lil Wayne, Sampha, The-Dream, BJ the Chicago Kid, Q-Tip nebo Kelly Rowland.

Ukázky z desky Solange najdete na solangemusic.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám