Hlavní obsah

Nové knihy: Finch, Child, Pekárková, Clarkson i Pitro

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden přinesl novinky brutálních detektivních příběhů, postřehy Ivy Pekárkové a Jeremyho Clarksona i komiksový výběr ze života Karla IV. A samozřejmě i audioknihu.

Článek

Paul Finch:

Stalkeři

Nové knihy

Klient pouze sdělí jméno té ženy. O zbytek se postarají oni a klient si může dělat, co se mu zlíbí. Bez omezení. A detektiv seržant Mark Heckenberg vyšetřuje podivné zmizení osmatřiceti žen. Ovšem jeho nadřízení chtějí případ odložit...

Domino, přeložila Zuzana Pernicová, 432 stran, 349 Kč, e-kniha, 179 Kč

Lee Child:

Nevracej se

Nové knihy

Když vám hrozí nebezpečí, můžete se dát na útěk, nebo bojovat. Jack Reacher se rozhodne pro boj. Je pronásledován armádou, FBI, washingtonskou policií a čtyřmi brutálními hrdlořezy... Film natočený na motivy tohoto románu má českou premiéru 20. října.

BB art, přeložila Iva Harrisová, 368 stran, 349 Kč, e-kniha 139 Kč

Stephen King:

Temná věž I., Pistolník

Nové knihy

První díl ságy Temná věž, kterou píše autor od studentských let, vyšla k pětiletí nakladatele. Pistolník Roland, poslední střelec světa, ztracený obludně daleko v budoucnosti. Je to svět zdevastovaný fyzicky, morálně, budící zdání, že je peklem a jeho obyvatelé dušemi hříšníků.

Audiotéka.cz, 7:36 hodin, čte Libor Terš, 249 Kč

Iva Pekárková: Multikulti pindy jedný český mindy

Nové knihy

V doplněném vydání úspěšné „blogoknihy“ Ivy Pekárkové si kdysi autorka dala za úkol co nejdokonaleji poznat celý svět a intenzivně na tom pracuje. A nebojí se psát o věcech příjemných i nepříjemných, tragických i legračních.

Mladá fronta, 384 stran, 299 Kč

Jeremy Clarkson:

Svět podle Clarksona

Nové knihy

Knížka populárního britského moderátora sestavená z jeho společenských sloupků pro nedělník Sunday Times, které psal v letech 2013 až 2015. Navazuje na předcházející tituly, v nichž se vyjadřoval nejen k motoristickým tématům.

Dokořán, přeložil Aleš Drobek, 248 stran, 298 Kč

Christiane Northrupová:

Bohyně nestárnou

Nové knihy

Inspirace pro ženy všeho věku. Kolik vám je? Přece tolik, na kolik se cítíte. To jsme určitě všichni slyšeli už mnohokrát. Jsme naprogramovaní tak, abychom počítali s tím, že přijdou nemoci, pokles výkonnosti a pozvolna nás opustí veškerá radost ze života.

Metafora, přeložila Kateřina Lipenská Harrison, 372 stran, 399 Kč

Bernard Cornwell:

Válečníci bouře

Nové knihy

Británií zní řinkot zbraní z boje mezi vikingy a Sasy. Uhtred se ocitá v situaci, která nemá snadné řešení. Je nucen rozhodovat se mezi svým rodem a loajalitou k Æthelflaed, mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu.

BB art, přeložil Jiří Beneš, 304 stran, 299 Kč

Martin Pitro, Petr Vokáč, Antonín Šplíchal:

Obrázkové čtení – Karel IV.

Nové knihy

Komiksově zpracované vyprávění o životě velkého evropského panovníka a českého vlastence připomíná osudy jeho, dalších bližních z rodu Lucemburků, i jeho žen, stejně jako založení Univerzity Karlovy, stavbu Karlova mostu a podobné historické činy.

Fragment, 48 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám