Hlavní obsah

Svět knihy příští rok opět v květnu

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní knižní veletrh Svět knihy Praha se bude příští rok konat opět v květnovém termínu, od 11. do 14. 5. 2017, na tradičním místě, a sice na pražském Výstavišti v Holešovicích. Právu to sdělil Svaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN).

Foto: ČTK

Příští rok proběhne Mezinárodní knižní veletrh Svět knihy Praha na tradičním místě.

Článek

Nový ročník vzniká už s novým vedením. Po odchodu Dany Kalinové, dosavadní dlouholeté ředitelky s. r. o. Svět knihy, která veletrh organizuje, rozhodlo vedení svazu, že jednatelem společnosti bude Radovan Auer. Po deset let byl tajemníkem poroty MFF Karlovy Vary, působil ve společnosti Media Pro Pictures, patřící do mediální skupiny CME, která vlastnila televizi Nova.

Auer zastával rovněž pozici ředitele marketingu a komunikace společnosti Plzeň 2015, evropské město kultury. Do funkce nastoupil k 1. září, výběrové řízení se konalo na jaře.

Součástí veletrhu, který nebude mít čestného hosta, zůstane literární festival. „Pro letošek jej rámují tři témata,“ přiblížil Auer. Prvním je Genius loci v literatuře s podtitulem ‚Město v hlavní roli‘, což dává prostor pro prezentaci Prahy i dalších měst literatury z celého světa.

Dalším tématem je Kniha jako objekt. „Chceme upozornit, že díky staleté tradici mají české knihy nadstandardní grafické a tiskové zpracování,“ řekl. Třetím tématem jsou pak audioknihy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám