Hlavní obsah

Zasněná Lapsley míří z ostrovů do Lucerny

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská zpěvačka a skladatelka Lapsley, která byla nominována i do prestižní odborné ankety BBC Sound of, přijede 5. října do pražského Lucerna Music Baru.

Foto: Lucerna Music Bar

Lapsley

Článek

Lapsley produkuje převážně romanticky laděné songy, které se „vejdou“ do mainstreamu, i když přece jen tu a tam vystrkují indie růžky. Vyznává zvukový minimalismus, zpěv doprovázejí velmi jednoduché klávesy a spíše tišší, nevtíravá elektronika. Její relax-pop se asi nejlépe poslouchá před spaním.

Zpěvačka, která pochází z Yorku, zkoušela štěstí s různými kapelami, ale proslavila se až sólově díky EP Monday, které si natočila sama doma. Díky Soundcloudu si jí všimly tisíce lidí a také hudební kritici a redaktoři BBC, kteří jí dali první velkou šanci na BBC Introducing Stage festivalu Glastonbury.

Debutové album Long Way Home vyšlo až v březnu 2016 a mělo vcelku pozitivní recenze. Na turné se Lapsley představí letos kromě Evropy také v Austrálii, Japonsku a USA.

Vstupenky jsou v předprodeji na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám