Hlavní obsah

Nová alba: Thom Artway, Passenger či Craig David

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thom Artway je talent české hudební scény. Nyní vydává první album. Passenger je hvězda mezi britskými písničkáři a jeho novinka je již sedmá v jeho diskografii. Karel Gott mapuje svou slavičí kariéru, Craig David přichází s čerstvou kolekcí po čase a Holden jsou zajímaví a zpívají česky.

Článek

Thom Artway: Hedgehog

Foto: Warner Music

Nová alba

Český písničkář Thom Artway představuje své první album. Charakterizují ho vyzrálý pěvecký projev, velmi citlivě vystavěné písně, schopnost souznět se smutkem, instrumentální zručnost i technická kvalita. V jedné písničce zpívá Markéta Irglová.

Passenger: Young As The Morning, Old As The Sea

Foto: Netwerk

Nová alba

Britský písničkář se v České republice letos objevil hned dvakrát, naposledy na prahu října v pražské Lucerně. Nové písničky na již sedmém studiovém albu se nesou v duchu indie folku, přičemž občas přepadají až na území popu. Velmi výrazný a osobitý je zpěvákův hlas.

Holden: Střepy v postelích

Foto: Championship Music

Nová alba

Jmenovali se Holden Caulfield a jsou z Prahy. Nyní název zkrátili a rozhodli se nahrát album, na němž skladby opatřili českými texty. V jedné skladbě hostuje Žofie Dařbujánová z Mydy Rabycad. Kapela vyrazí na turné spolu s Mandrage.

Craig David: Following My Intuition

Foto: Sony Music

Nová alba

Příznivci Craiga Davida museli na šesté studiové album čekat plných šest let. Novinka se nese v duchu garážové taneční hudby, umělec na ní nabízí čtrnáct kompozic, které jsou charakteristické svou svěžestí a vyzrálostí.

Karel Gott: 40 slavíků

Foto: Supraphon

Nová alba

Na světě je komplet dvou CD, která mapují úspěch Karla Gotta v anketě popularity. Ke čtyřem desítkám písní, jež popisují „slavičí“ roky, jsou přidány dva bonusy, skladby Země vstává a Perfektní den autorů Michala Davida a Lou Fanánka Hagena, respektive Jaroslava Machka.

Bon Iver: 22, A Million

Foto: Jagiaguwar

Nová alba

Nové album americké skupiny Bon Iver se nese v duchu hravých názvů písniček a také indie folkových postupů. Kapela tedy navazuje na styl a hudební řeč, které jí zaručily dobrou pozici na scéně.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám