Hlavní obsah

Klavírista Saleem Ashkar představí v Praze Beethovena

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 3. října odstartuje v pražském Anežském klášteře nový koncertní cyklus klavírních recitálů s názvem Saleem Ashkar Beethoven Residency.

Foto: SMART Communication

Saleem Ashkar v Praze zahraje Beethovenovy sonáty.

Článek

Vynikající izraelsko-palestinský klavírista Saleem Ashkar přednese během čtyř koncertních večerů základ světové klavírní literatury – Beethovenovy klavírní sonáty. Na prvním večeru zazní Sonáta č. 17 d moll, op. 31 zvaná Bouře, Sonáta č. 3 C dur, Sonáta č. 22 F dur a Sonáta č. 28 A dur.

Ashkar se dílu Ludwiga van Beethovena systematicky věnuje několik let. „Moje láska k Beethovenově tvorbě přerostla v osobní záležitost,“ říká Ashkar, který sklízí za jeho interpretaci ocenění na mezinárodních scénách. Umělec zahraje v Praze na klavír D 282 renomované firmy C. Bechstein, která cyklus Saleem Ashkar Beethoven Residency připravila ve spolupráci s Národní galerií. Další koncerty cyklu se uskuteční 12. prosince, 6. února a 3. dubna příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám