Hlavní obsah

Seriál Woodyho Allena kazí Miley Cyrus, tvrdí první recenze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Crisis in six scenes budí velkou zvědavost, protože se jedná o projekt ambiciózního Amazonu a hlavně o první televizní seriál, který režíroval Woody Allen. Zatím ho americká média moc nechválí – nejvíce vadí nezkušená popová hvězdička Miley v hlavní roli.

Foto: Amazon Studios

Woody Allen pro televizi dělat nechtěl, ale přemlouvali ho tak dlouho, až podlehl.

Článek

Woody Allen sám řekl, že pro televizi běžně nepracuje ani ji nesleduje a přesvědčily ho pouze obrovské peníze, které mu Amazon slíbil. Jedna z prvních výtek seriálu se tak celkem logicky týká „neteleviznosti“ příběhu. Epizody podle velmi kritického serveru Variety nefungují samostatně a celé to působí jako příliš dlouhý allenovský film.

Odehrává se v bytě Sida a Kay, dobře situovaných postarších newyorských intelektuálů ze 60. let minulého století. K nim vtrhne radikální hippie Lennie (Miley). Nevrlého Sida dívka štve od první chvíle, vyjídá mu totiž lednici a svádí kamaráda Alana, což je taková mladší verze Woodyho Allena.

Obsazení nešťastné

Zatímco kritizuje „buržousty“ a diskutuje o svržení kapitalismu, parazituje na bohatém páru, který nemá to srdce ji vyhodit. Variety připouští, že to místy je legrační, ale právě jen místy. Obsazení pop hvězdičky jako Lennie je prý „nešťastnou chybou, ze které se seriál Crisis in Six Scenes nedokáže vzpamatovat“. Postava je „otravně povrchní a nevěrohodná jako produkt šedesátých let i jako vášnivá radikálka“.

Miley neumí hrát, ale prázdnota postavy není podle kritiky jen její chybou. Je napsána nikoliv jako skutečný člověk, ale jako obecný plakát rozmazleného amerického dítěte, které si hraje na komunistu, ale o životě nic neví a využívá bohatství rodičů.

Deník USA Today uvedl, že seriál nepředstavuje Woodyho Allena na vrcholu. Je to spíše lehká komedie, která se velmi pomalu rozjíždí, ale nakonec dospěje k uspokojivě zábavnému závěru.

Reklama

Výběr článků

Načítám