Hlavní obsah

Radůza vydává soundtrack k filmu s Etzlerem, Budařem a Hradilkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Radůza se pustila do filmové hudby ke snímku Tenkrát v ráji. Ten vypráví příběh legendárního horolezce Josefa Smítka a jeho druhů popravených nacisty v Terezíně.

Upoutávka na film Tenkrát v ráji Video: A-Company cz

 
Článek

Radůza je nejen autorkou hlavní písně Tenkrát v ráji, ale také symfonické hudby. Natáčela s Janáčkovou filharmonií, kytaristou Josefem Štěpánkem, akordeonistou Petrem Samšukem, rakouskou sopranistkou Nikola Proksch a Dechovou hudbou Václava Uhlíře.

”V titulní písničce ji na housle doprovodil Jan Cidlinský a na bicí nástroje David Landštof. Soundtrack vydává Radůza Records na CD i digitálně a od 5. října se dostává do exkluzivní distribuce Supraphonu,” sdělil Vladan Drvota.

„Vždycky jsem chtěla zkusit udělat filmovou hudbu. Když dostanete takovou nabídku, tak to prostě musíte přijmout, to se nestává každý den,“ uvedla Radůza. Na orchestraci písničkářka spolupracovala se svou bývalou spolužačkou z konzervatoře Janou Vöröšovou.

„Rozepsala jsem do not melodie, harmonii a vytvořila formu. Řekla jsem, kde bude hrát hoboj, klavír, housle, kde flétna, a Jana to pak rozepsala,“ popsala práci Radůza.

Foto: Vlastimil Vacek

V česko-slovenském filmu Tenkrát v ráji si zahrál horolezeckou legendu Josku Smítka.

Premiéra filmu bude 27. října. Jde o další příběh z pera Josefa Urbana (Habermannův mlýn, Sedm dní hříchů), který se tentokrát zaměřil na horolezce Josefa Smítku a jeho kamarády, kteří zahynuli v dubnu 1945 v Terezíně.

Ve snímku, který obsahuje mnoho horolezeckých scén, se poprvé představí jako herec i profesionální sportovec, olympijský medailista a mistr světa ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek.

Dále hrají Vica Kerekes, Jan Budař, Miroslav Etzler, Ondřej Havelka, Simona Stašová, Jürgen Heinrich, Ladislav Mrkvička, Petr Šmíd či Petr Buchta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám