Hlavní obsah

Filmové premiéry: Anthropoid, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a Rino - Příběh špióna

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po světové premiéře na karlovarském festivalu a uvedení v Londýně přichází do kin britsko-český Anthropoid. Hrdinství lidí při katastrofě na plovoucí vrtné plošině přibližuje film Deepwater Horizon: Moře v plamenech. Novinka Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je fantaskním výletem do světa kouzel a fantazie. Se sloganem „v každé rodině se musí něco změnit“ jde do kin film Tři generace. Rino je dokumentární portrét nejslavnějšího československého špiona druhé poloviny 20. století Karla Köchera.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 39. týden

Článek

Anthropoid

Trailer k filmu Anthropoid

Film přibližuje okolnosti a události kolem atentátu na Reinharda Heydricha, který byl po Hitlerovi a Himmlerovi třetím nejvýznamnějším mužem Třetí říše, hlavním strůjcem Konečného řešení a vůdcem nacistických okupačních sil v Československu.

Anthropoid, VB/Česko/Francie 2016, drama, 121 min., režie: Sean Ellis, hrají: Jamie Dornan, Cillian Murphy, Anna Geislerová, Charlotte Le Bon, Toby Jones, Alena Mihulová,

Deepwater Horizon: Moře v plamenech

Trailer k filmu Deepwater Horizon: Moře v plamenech

Dne 20. dubna 2010 došlo na plovoucí vrtné plošině v Mexickém zálivu k jedné z největších katastrof. Ze 126 členů posádky jich o život přišlo jedenáct, během 87 dní se ze dna valilo do oceánu 50 000 barelů ropy denně. Dopad na mořský život v oblasti přetrvává dodnes, stejně jako hledání odpovědí na otázky co a proč se stalo.

Deepwater Horizon: Moře v plamenech, USA 2016, akční drama, 107 min., režie: Peter Berg, hrají: Mark Wahlberg, Dylan O'Brien, Kate Hudsonová, Kurt Russell, John Malkovich a další.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Trailer k filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Na skoro opuštěném ostrově je sirotčinec, kde se podivné děti skrývají kvůli svým neuvěřitelným schopnostem - ostatní by je považováli za zrůdy. A schovávají se i před netvory, kteří se těchto jejich neobvyklých schopností chtějí zmocnit.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, USA/Belgie/VB 2016, fantasy, 128 min., režie: Tim Burton, hrají: Eva Greenová, Asa Butterfield, Ella Purnellová, Rupert Everett, Judi Denchová, Samuel L. Jackson a další.

Tři generace

Trailer k filmu Tři generac

Ray, teenager z New Yorku, prochází změnou pohlaví. Jeho matka Maggie je svobodná a má dost starostí sama se sebou, teď ale potřebuje najít Rayova otce, který musí podepsat souhlas k jeho změně. Třígenerační rodinu doplňuje Rayova netradiční babička Dolly. Všichni tři se musí poprat se svými zažitými způsoby, přijmout změny a začít fungovat jako rodina.

Tři generace, USA 2015, komedie/ drama, 92 min., režie: Gaby Dellalová, hrají: Elle Fanningová, Naomi Wattsová, Susan Sarandonová a další.

Rino - Příběh špióna

Trailer k filmu RINO - Příběh špióna

Karl Köcher je známý jako jediný špion bývalého východního bloku, kterému se podařilo úspěšně proniknout do americké CIA a vynášet odtud informace pro československou rozvědku a KGB. Jeho odtajněný spis má mnoho desítek tisíc stran.

Rino - Příběh špióna, Česko 2016, dokument, 96 min., režie: Jakub Wagner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám