Hlavní obsah

Studentského Oscara získal německo-český krimi příběh

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Beverly Hills byly ve čtvrtek předány studentské Oscary. Stříbrnou cenu v kategorii nejlepší zahraniční film si odnesl film Am Ende der Wald od Felixe Ahrense.

Foto: Filmuniversität Babelsberg

Film Am Ende der Wald (Na konci lesa)

Článek

Příběh se částečně odehrává v ČR a hrají v něm Jaromíra Mílová, dlouholetá herečka Národního divadla, nyní v angažmá v Městském divadle Kladno, a Jakub Koudela, absolvent DAMU, který má angažmá v Mostě.

„Film Am Ende der Wald je z prostředí česko-německých hranic, kudy se do Německa údajně pašuje pervitin. Mladá policistka Elke se společně se svým kolegou ocitnou na hlídce na českých hranicích. Při rutinní dopravní kontrole odmítá jeden mladý Čech poslouchat jejich pokyny a následně je v afektu policistkou zastřelen,“ popsala děj za tvůrce Lenka Daňková.

Policistka je suspendována a upadne do hlubokých pocitů viny. Když jí to začne přerůstat přes hlavu, rozhodne se jet do České republiky a navštívit rodinu zastřeleného.

Studentští Oscaři mají jiná pravidla než ti „velcí”. Kategoriií je méně a uděluje se zlatá, stříbrná a bronzová cena. O ceny se ucházelo 1749 filmů z 286 zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám