Hlavní obsah

Jennifer Battenová hrála s Jacksonem i Beckem. Přijede na Kytaru napříč žánry

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdou devatenáctého ročníku festivalu Kytara napříč žánry, jenž se odehraje mezi 9. říjnem a 26. listopadem, bude americká kytaristka Jennifer Battenová. Akce přinese na dvě desítky koncertů a v programu hrají prim ženy, které se výrazně prosadily na hudební scéně.

Foto: archív Kytara napříč žánry

Jennifer Battenová vystoupí v České republice.

Článek

Jennifer Battenová je dlouholetá spoluhráčka Michaela Jacksona, se kterým nahrála alba Bad, Dangerous a HIStory, a Jeffa Becka. Odehraje sérii sólových koncertů a v Praze vystoupí společně s písničkářkou Janou Šteflíčkové či legendární Dagmar Voňkovou.

Dalšími osobnostmi letošního festivalu budou americký kytarista, skladatel a aranžér Adam Rafferty, mladá Nizozemka Karlijn Langendijková, němečtí kytaristé Sönke Meinen, Lorenz Schmidt, Silvio Schneider a Ingo Halama a jejich čeští kolegové Norbi Kovács, Libor Šmoldas Miloslav Klaus a Stanislav Barek.

Zahraje i skupina Njorek s citeristou Michalem Müllerem a zazpívají Martina Míková a Zuzana Laura. Mimořádným hostem závěrečného koncertu bude legendární mistr kytary Jiří Jirmal.

Reklama

Výběr článků

Načítám