Hlavní obsah

Když je hlas celou kapelou. Evropští mistři a cappella zpěvu v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve dnech 29. a 30. září bude patřit holešovická La Fabrika Prague A Cappella Festivalu, neobvyklé hudební přehlídce českých i zahraničních souborů z oblasti a capella, čili skupin zpívajících různé žánry bez nástrojů.

Foto: Foto autor| Foto archív kapely

Skety, zleva Petr Wajsar, Štěpán Janoušek, Veronika Vítová, Marta Kloučková, Alice Bauer a Michal Strnad.

Článek

Domácí Skety se přestaví vedle Rajatonu z Finska, Fragile ze Sovenska, The Quintessence z Gruzie a Jazzation z Maďarska. Dále přijedou populární Yellow Sisters, plzeňský Hlasoplet a Develooper Petra Wajsara.

Skupina Rajaton se věnuje snad všem hudebním žánrům, a přestože se nejedná o komerčně orientovanou hudbu, celosvětově prodala téměř 400 000 desek. Sextet The Quintessence zase může nabídnout u nás zcela raritní mix gruzínského folkloru s jazzem.

Foto: Archív kapely

Yellow Sisters

Slovenské Fragile můžete znát i z pražských koncertů Richarda Müllera. Před časem se spolu věnovali projektu Hlasy a jinak obdrželi několik hudebních cen. Uznání si vysloužila i česká formace Skety.

„Přesvědčujeme se každým dalším koncertem u nás i v zahraničí, že lidský hlas a zpěv jsou tím nejlepším komunikačním prostředkem,” dodal manager Sket Lukáš Prchal. „Proto jsme se rozhodli zorganizovat třídenní festival, který kromě koncertů nabídne zároveň aktivní spoluúčast a možnost si zpěv a cappella i některé další techniky vyzkoušet.”

Součástí festivalu jsou i workshopy pro zájemce o a cappella zpěv, beatbox a looping. Jednodenní vstupenky jsou za 490 Kč a permanentka za 790 Kč. Více informací na www.pragueacappellafestival.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám