Hlavní obsah

Přijede John Scofield a muezzin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarový klasik John Scofield, tuniský muezzin Dhafer Youssef a akordeonista Richard Galliano budou hvězdami listopadového minifestivalu Echoes of JazzFestBrno.

Foto: Nicholas Suttle

John Scofield

Článek

John Scofield, veterán světové hudební scény a držitel Grammy i dalších cen, se nedávno pustil do projektu Country for Old Men. Na této desce osobitě předělává nejznámější hity americké country. Jeho fanouškům asi není třeba vysvětlovat, že budou znít hodně jinak.

Kytarista si přiveze kapelu ve složení varhaník Larry Goldings, baskytarista Steve Swallow a bubeník Bill Stewart. Po jazzových, jazzrockových a gospelových inspiracích se tak můžeme těšit na výsledky jeho „countryového” období.

Zpěváka Dhafera Youssefa můžete znát z festivalu Colours of Ostrava. V Brně představí albovou novinku Diwan of Beauty and Odd.

„Youssefův takřka andělský zpěv je neopakovatelným zážitkem. Do nové koncertní sestavy navíc Youssef přizval hvězdy nastupující jazzové generace – pianistu Aarona Parkse, bubeníka Justina Faulknera a brněnskému publiku dobře známého basistu Bena Williamse,“ láká umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka.

Obojživelník s filharmoniky

Richarda Galliana někteří označují za obojživelníka jazzu a klasiky. Jeho koncert s Filharmonií Brno využije repertoáru Astora Piazzoly, Antonia Vivaldiho a W. A. Mozarta.

Muzikant vydal více než padesát alb a spolupracoval s mnoha osobnostmi jazzu, šansonu, klasiky a world music, ať už to byl George Mraz, Brigitte Fontaine, Charles Aznavour, Trilok Gurtu či Wynton Marsalis.

„Jsme rádi, že se nám podařilo do Brna přilákat tři výjimečné hudebníky, kteří do jazzu vnášejí prvky z dalších hudebních žánrů. Diváci se tak mohou těšit na tři rozmanité hudební večery,“ říká umělecký ředitel JazzFestu Brno Vilém Spilka.

Slavný americký kytarista John Scofield přijede 2. listopadu do Sono Centra,  8. listopadu ho tam vystřídá Dhafer Youssef a 16. listopadu zakončí sérii koncert Richarda Galliana a Filharmonie Brno v Besedním domě.

„Pro velký zájem o tuto hudební událost jsme pro jeden večer připravili hned dva koncerty. První začíná v 18.30, druhý pak ve 21.00,“ dodala ředitelka Filharmonie Brno Marie Kučerová.

Vstupenky na sérii Echoes of JazzFestBrno od 490 korun jsou v prodeji na webu www.jazzfestbrno.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám