Hlavní obsah

Desátý Velký knižní čtvrtek

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už desátý Velký knižní čtvrtek se odehraje 13. října a přinese patnáct novinek napříč žánry, tedy to nejlepší z chystané předvánoční literární nabídky. První taková akce se konala před pěti lety, od roku 2013 existují jarní a podzimní čtvrtky, během nichž se představilo na sto třicet titulů.

Foto: nakladatelství Dokořán

Kniha esejů od Václava Cílka.

Článek

„Hlavní kritérium spočívá v tom, že by to měly být sice knihy atraktivní, ale kvalita je velice podstatná záležitost,“ říká obchodní ředitel pořádající firmy Kosmas Ctirad Fuchs.

Jednatel Jiří Michek dodává: „Zařazujeme beletrii, dětské knihy a podobné žánry. Kuchařky a sortiment tohoto druhu ve výběru nenajdete.“ Navíc oceňuje, že čtenáři přicházejí do knihkupectví informovaní.

Prozaik Jiří Hájíček v rámci akce završí volnou „venkovskou trilogii morálního neklidu“ románem Dešťová hůl.

Václav Cílek nabídne knihu esejů Co se děje se světem, Lucie Fialová v knize The Tap Ředitel autobusu zmapuje historii skupiny The Tap Tap složené z tělesně postižených studentů a absolventů Jedličkova ústavu.

Havlův diář

Zápisky obviněného – Diář Václava Havla 1977 je faksimile osobních úvah a poznámek z roku, kdy byl dramatik a disident poprvé vězněn.

Michael Žantovský, jehož esej v knize rovněž je, považuje tuto první vězeňskou zkušenost za cestu k Václavu Havlovi takovému, jak ho v současné době veřejnost zná.

Rozkazy z Berlína Simona Tolkiena, vnuka slavného J. R. R., je thriller, v němž dvojitý agent v samém srdci tajné služby M16 dostane za války příkaz zavraždit premiéra Churchilla.

Jiří Padevět v knize Krvavé léto zmapuje tzv. divoký odsun českých a moravských Němců a také události, kdy pachateli byli vojáci Rudé armády a dalších vojsk.

Petr Stančík se v románu Andělí vejce nechal inspirovat hrůzami dvacátého století, jež jsou dány prožít hrdinovi, který se narodil zásluhou mořské panny.

Umění, láska, vášeň a zrada v bohémské Paříži konce devatenáctého století kolem Augusta Rodina jsou tématem románu Maggie Ritchieové Pařížský polibek. Pohádku o nezbedných mašinkách pak v rámci akce nabídne Radek Adamec.

Seznam knih desátého Velkého knižního čtvrtka je pestrý a čtenář jistě ocení i třetí pokračování vyprávění Evžena Bočka Aristokratka na koni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám