Hlavní obsah

Vítězný film karlovarského festivalu Rodinné štěstí zamíří v říjnu do českých kin

Získal hlavní cenu 51. ročníku MFF Karlovy Vary a ocenění pro nejlepšího herce. Maďarský film Rodinné štěstí režiséra Szabolcse Hajdua bude v českých kinech od 6. října. Snímek se odehrává na půdorysu jednoho bytu a je v něm konfrontace mezi dvěma rodinami - autentické a zábavné nahlédnutí do partnerských a rodinných vztahů.

Foto: Aerofilms.cz

Rodinné štěstí vstoupí do českých kin 6. října pod hlavičkou distribučního labelu KVIFF Distribution.

Článek

Film do kin vstupuje pod hlavičkou distribučního labelu KVIFF Distribution, který vznikl na podzim 2015 spojením tří silných partnerů – MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilmsu.

„Label KVIFF Distribution během své roční existence dokázal, že naše představa, jak do kin přivést zajímavé filmové tituly a upozornit na ně diváky, byla správná. Po dvou držitelích Ceny diváků z loňského a letošního festivalu – filmech Mládí a Tohle je náš svět – můžeme brzy po skončení letošního ročníku nabídnout i vítězný snímek karlovarského festivalu, Rodinné štěstí. Smyslem labelu KVIFF Distribution od počátku měl být přesah festivalového programu do širší distribuce a není lepšího reprezentanta než film, který v Karlových Varech získal nejvyšší ocenění,“ řekl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Natočeno v bytě režiséra

Film Rodinné štěstí má stejné obsazení herců jako divadelní hra, z níž scénář vychází. Ve čtyřech ze šesti hlavních rolí působí sám režisér se svou ženou a dvěma dětmi. Film je dokonce natočen v jeho bytě, ale Hajdu popírá, že by šlo o autobiografický snímek.

„Náš život byl jen inspirací, objevilo se tam několik motivů a témat, kterými jsme se sami zabývali – jako výchova dětí či život s rodinou v cizině. Ale jinak je film poskládaný z příběhů dalších a dalších párů,“ vysvětluje Hajdu.

Zajímavostí je, že náklady na natočení filmu činí 5000 eur (asi 133 tisíc Kč), což je způsobeno obsazením herců a využitím vlastního prostoru.

Výběr článků

Načítám