Hlavní obsah

Jennifer Lawrencová je opět nejlépe placenou herečkou na světě

Jennifer Lawrencová se druhý rok po sobě stala nejlépe placenou herečkou na světě podle žebříčku, který sestavuje časopis Forbes. Především díky honoráři za poslední díl série Hunger Games dostala tato šestadvacetiletá herečka za uplynulý rok celkem 46 miliónů dolarů (1,1 miliardy Kč).

Foto: HCE

Jennifer Lawrencová z Hunger Games

Článek

Seznam nejlépe vydělávajících herců za loňský rok opanoval Robert Downey Jr. s odhadovaným ziskem 80 miliónů dolarů (1,9 miliardy Kč). Tento rozdíl v příjmech herců a hereček Lawrencovou přiměl k prohlášení, že „přestává být roztomilá”, jakmile dojde na vyjednávání o honoráři.

Foto: Universal

Scarlett bude opět svůdná.

Na druhé příčce skončila Melissa McCarthyová s příjmy 33 miliónů dolarů, na třetím místě je s částkou 25 miliónů dolarů Scarlett Johanssonová. U McCarthyové se o to postarala zejména role v kontroverzním ženském remaku Krotitelů duchů, zatímco Johanssonové vylepšil stav bankovního konta snímek Captain America: Občanská válka.

Foto: CinemArt

Melissa McCarthyová a Jude Law v komedii Špión

Deset nejlépe vydělávajících hereček na světě v období od prvního června 2015 do prvního června 2016 získalo dohromady 205 miliónů dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám