Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zloději zelených koní, Nerve: Hra o život, Sully: Zázrak na řece Hudson a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nelegálních hledačích vzácných vltavínů je český film Zloději zelených koní. Ve sci-fi thrilleru zasazeném do ulic New York City platí pravidlo čím větší risk, tím větší zisk. Podle autobiografické knihy Chesleyho Sullenbergera natočil režisér Clint Eastwood drama, do jehož titulní role obsadil Toma Hankse. O velkém strachu velkého medvěda je animovaný film Lovecká sezóna: Strašpytel. Pozorovatelské drama o muži, pro kterého je umírání denním chlebem má název Chronic.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 35. týden

Článek

Zloději zelených koní

Trailer k filmu Zloději zelených koní

Zběhlý student geologie Pavel a nezaměstnaný zemědělec Kačmar se živí jako nelegální kopáči vltavínů. Ten první proto, aby nebyl závislý na manželce Karolíně, ten druhý, aby uživil rodinu. Mají peníze, svobodu a nezávislost, ale platí těžkou dřinou a obezřetností před policií. Při kopání vltavínů jde totiž i o život.

Zloději zelených koní, ČR 2016, drama, 90 min., režie: Dan Wlodarczyk, hrají: Pavel Liška, Marek Adamczyk, Jenovéfa Boková a další.

Nerve: Hra o život

Trailer k filmu Nerve: Hra o život

O nervy je soupeření ve hře, ve které mohou účastníci všechno získat, nebo ztratit při získávání on-line informací, které jim umožní zneužívat jejich nejdivočejší sny – nebo také jejich nejhlubší děsy. Tak i obyčejná studentka střední školy Venus se vymaní ze svého poklidného života v okamžiku, kdy se impulzivně zaregistruje do adrenalinové hry Nerve, která probíhá živě v reálném čase přes internet.

Nerve: Hra o život, USA 2016, dobrodružný, sci-fi, 96 min., režie: Henry Joost a Ariel Schulman, hrají: Emma Robertsová, Dave Franco, Emily Meadeová a další.

Sully: Zázrak na řece Hudson

Trailer k filmu Sully: Zázrak na řece Hudson

Ten zázrak se stal na řece Hudson v lednu roku 2009: kapitán Chesley „Sully" Sullenberger  nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru.

Sully: Zázrak na řece Hudson, USA 2016, životopisný, 86 min., režie: Clint Eastwood, hrají: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linneyová a další.

Lovecká sezóna: Strašpytel

Trailer k filmu Lovecká sezóna

Bláznivá dobrodružství upovídaného jelena Elliota a rozmazleného medvěda Booga pokračují už čtvrtým příběhem. Grizzly Boog se sice úspěšně zabydlel v divočině, ale jeho instinkty domácího mazlíčka v něm přetrvávají. A když jednou Elliot u táboráku přidá k dobru historku o nebezpečném vlkodlakovi, Boogovi začne být les trošku nepohodlný.

Lovecká sezóna: Strašpytel, USA 2015, animovaná komedie, 84 min., režie: David Feiss, mluví: Trevor Devall, Garry Chalk, Kathleen Barrová a další.

Chronic

Trailer k filmu Chronic

David pracuje jako paliativní ošetřovatel těch, kteří čekajína smrt – často jako na vysvobození z nesmírného utrpení. Klidný, uzavřený, ale velmi soucitný muž usnadňuje umírajícím poslední dny života s něhou a pozorností, která z pohledu nezaujatého pozorovatele vyvolává otázky. Co Davida tolik přitahuje na blízkosti smrti? Jaké trauma z minulosti ho sužuje? A není jeho vztah s klienty těsný až příliš?

Chronic, Mexiko/ Francie 2015, drama, 92 min., režie: Michel Franco, hrají: Tim Roth, David Dastmalchian, Nailea Norvind, Claire van der Boomová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám