Hlavní obsah

Těšte se na Irishmana: Al Pacino, Robert de Niro a mafiánské retro

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze slibných filmů, který je v současnosti ve výrobě, uvidíme v roce 2018 pod názvem The Irishman. Velikáni Al Pacino a Robert de Niro si v něm zavzpomínají na mafiánské ságy, které točili víceméně celý život, s režisérem Martinem Scorsesem.

Foto: Warner Bros

Al Pacino a Robert De Niro (na snímku známá "kávová" scéna z Nelítostného souboje)

Článek

Robert de Niro hraje „Irishmana“, titulní roli zabijáka. Do první herecké ligy však patří v podstatě všichni zúčastnění včetně vedlejších rolí - je tu Harvey Keitel, Al Pacino, Joe Pesci či Bobby Cannavale, známý mimo jiné ze seriálu Vinyl.

Steven Zaillian sepsal scénář podle knihy Charlese Brandta I Heard You Paint Houses, jež je zpovědí mafiánského Ira na smrtelném loži. Frank “The Irishman” Sheeran byl skutečnou osobou. Tento americký mafián, psychopat a několikanásobný vrah se vyučil řemeslu za 2. světové války, kdy prý s oblibou zabíjel neozbrojené válečné zajatce a bavilo ho, když je nechal vykopat si vlastní hroby. Po válce se živil nájemnými vraždami.

Foto: Bioscop

Robert DeNiro (z filmu Mafiánovi)

Producentsky se Irishmana ujal Mexičan Gaston Pavlovich a jeho Fabrica de Cine. Už dva roky předem je velký zájem o uvedení filmu v Číně. Společnost Media Asia si koupila práva od STX Entertainment, která je zakoupila na festivalu v Cannes.

“Jsme poctěni a nadšeni, že tento prestižní projekt můžeme uvést před čínským publikem,“ uvedl Frederick Tsui z firmy Media Asia. “Film má všechny znaky toho, že se stane velkým dílem, které vstoupí do dějin jako jeden z nejlepších gangsterských filmů vůbec.“

Uvedení Irishmana v pevninské Číně ale nebude tak jednoduché. Musí projít cenzorským procesem.

Reklama

Výběr článků

Načítám