Hlavní obsah

Hynek Čermák představil nový seriál Rapl

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hynek Čermák alias major Kuneš z Cirkusu Bukowsky se stal protagonistou nového třináctidílného seriálu veřejnoprávní televize Rapl režiséra Jana Pachla a producenta Josefa Viewegha. Seriál představili spolu s hercem Tomášem Jeřábkem a hlavním kameramanem Markem Jandou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hynek Čermák při včerejším představení nového televizního seriálu

Článek

Podle režiséra, který je spolu s producentem také autorem námětu a scénáře, se jejich záměr přenést Kuneše do dalšího seriálu zrodil už při natáčení Cirkusu Bukowsky.

Poslali tedy problémového policistu „za trest“ z Prahy do Krušných hor, kde má pomoci objasnit dva roky starou vraždu policistky.

„Tentokrát se ale netáhne jeden případ celým seriálem, ale každá ze třinácti epizod představuje jedno uzavřené vyšetřování,“ upozornil Pachl.

Natáčení v Krušných horách bylo náročné – režisér, tak kameraman se zapřísahali, že budou radši celý den v mrazu, jen když nebudou muset točit ve studiu.

Hynek Čermák podotkl, že spojit osmiměsíční filmování s prací v divadle bylo už na hraně: „Po třech letech od natáčení Cirkusu Bukowsky jsem taky zjistil, že takhle to dál nejde. Že musím znovu zapracovat na kondici, aby fyzično nekazilo umělecký záměr.“ Seriál nasadí Česká televize do vysílání koncem srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám