Hlavní obsah

Do kin mazlíčci, Sezn@mka i Jason Bourne

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I na druhou polovinu prázdnin se chystá do kin řada zajímavých premiér. Na samém konci července si přijdou na své milovníci agenta Jasona Bournea, za nímž se před devíti lety v Bourneově ultimátu zavřela voda newyorské East River a vypadalo to, že už se nevynoří. Ale je zpátky ve filmu s všeříkajícím názvem Jason Bourne.

Foto: CinemArt

Děti se mohou těšit na snímek Tajný život mazlíčků.

Článek

Třicet let poté, co diváky uchvátili Krotitelé duchů, se 28. července znovu vrátí do kin ve zcela nové podobě. Kombinace známých prvků boje s nadpřirozenými bytostmi s novým hereckým týmem slibuje pravou letní podívanou a nádavkem záchranu světa.

Návrat popularity českých filmů prověří ve stejný den Sezn@mka, komedie o mužích, ženách a fenoménu doby – internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát.

Především malí diváci se už dávno těší na animovaný Tajný život mazlíčků, který přijde do kin 11. srpna, a protože je o tom, co dělají čtyřnozí miláčci, když pánové nejsou doma, nebude určitě ani rodičům zatěžko své ratolesti do kina doprovodit.

Tým těch nejnebezpečnějších superzločinců, kteří si právě kroutí tresty, se vydá, vyzbrojen tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. Učiní tak ve filmu Sebevražedný oddíl.

Napadení žralokem i Star Trek

Čelisti pro novou generaci, tak by se dal označit napínavý thriller Mělčiny, jehož hrdinka Nancy se vydává osamoceně surfovat na odlehlou pláž. Tam je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Překonání pouhých 200 metrů se však ukáže být otázkou souboje dvou vůlí.

Za hranice známého vesmíru se 18. srpna vydá posádka lodi Enterprise v pokračování legendárního Star Treku. Týž den vstoupí do kin film podle skutečnosti. Týpci a zbraně je příběh dvou přátel, žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády.

A Zdeněk Troška má připravena Strašidla, v nichž se hejkalové, čarodějnice či vodník musejí vydat do lidského světa a přijmout jeho pravidla.

Buchty a klobásy jsou první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film. Vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket.

Robert Redford hraje v rodinném filmu Můj kamarád drak starého řezbáře, který udivuje děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi hluboko v lesích. Pro jeho dceru, správkyni v místním národním parku, to jsou jen divoké historky, ale pak se stane… Nechte se překvapit.

Hvězdné obsazení – Meryl Streepová a Hugh Grant – má film Stephena Frearse Božská Florence. Streepová v něm hraje závratně bohatou ženu Florence Jenkinsovou, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné.

A na první školní den, 1. září, je pro děti i rodiče připraven Obr Dobr podle knihy britského spisovatele Roalda Dahla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám