Hlavní obsah

Další retro agenti z šedesátek podle le Carrého

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Retro příběhy stařičkého autora Johna le Carrého jsou stále populární. Paramount Television a The Ink Factory chtějí pro televizní diváky nově adaptovat román Špion, který přišel z chladu.

Foto: Aerofilms

Film Jeden musí z kola ven podle románu Johna le Carrého

Článek

Le Carrého kniha už byla jednou natočena v roce 1965, to už si ale dnes nikdo nepamatuje, a tak se v Paramountu rozhodli, že je třeba vyrobit novou verzi. Scénář píše Simon Beaufoy, autor slavného oscarového Milionáře z chatrče. „Adaptovat jeden z nejlepších thrillerů všech dob je vzácná výsada,“ poznamenal.

Příběh se točí kolem britského agenta Aleca Leamase, který předstírá, že přešel k východním Němcům, ale ve skutečnosti plánuje pomstu agentu tajné služby NDR, který je zodpovědný za smrt jeho přítele.

Inspiroval seriály i filmy

Společnost The Ink Factory už podle spisovatele le Carrého natočila také sérii The Night Manager, která nedávno obdržela tucet nominací na cenu Emmy. Hráli v ní Tom Hiddleston, Hugh Laurie nebo Olivia Coleman.

John le Carré (vlastním jménem David John Moore Cornwell) je 84letý anglický autor, jenž v padesátých a šedesátých letech skutečně pracoval pro tajné služby MI5 a MI6. Pak začal pod pseudonymem vydávat dobrodružné romány, které měly a stále mají značný komerční úspěch.

Nejpodařenější tituly jako The Spy Who Came in from the Cold (Špion, který přišel z chladu), Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Jeden musí z kola ven), The Tailor of Panama (Agent z Panamy) a The Constant Gardener (Nepohodlný) byly zfilmovány.

Reklama

Výběr článků

Načítám